Landelijke opschoondag in Valkenburg op 21 maart

Op zaterdag 21 maart 2020 is de 18e editie van de Landelijke Opschoondag, dan steken tienduizenden Nederlanders de handen uit de mouwen voor een schone buurt. Wilt u ook meehelpen aan de ‘gezamenlijke voorjaarsschoonmaak’ in de gemeente Valkenburg? Meld u dan aan voor een van de sprokkelroutes.

U kunt kiezen uit twee routes. De start van de sprokkelroutes is bij bij Chalet Tivoli om 10:30 uur. Deelnemers ontvangen bij aankomst een kop koffie of thee en een strippenkaartje. Om 11:00 uur vertrekken alle deelnemers gezamenlijk maar beide groepen lopen een eigen route richting eindpunt Het Valkennest. Tijdens de wandeling wordt er afval gesprokkeld en stoppen we kort op twee plaatsen voor het afvinken van de strippenkaart. Bij het eindpunt ontvangen de deelnemers na inlevering van de strippenkaart een lekker warm soepje uit de keuken van het Valkennest, geserveerd met brood van Bridge & Bakker Edo. Voor de zoetekauw verzorgen zij onderweg nog een puntje vlaai.

Het is de bedoeling dat er zo veel mogelijk (zwerf)afval verzameld gaat worden tijdens de wandeling. Ook willen we u graag kennis laten maken met de sprokkelspots. De sprokkelspots bestaan uit een aantal ondernemers in de gemeente. Zij bieden inwoners die zelf met opruimen van zwerfafval aan de slag willen gaan het hele jaar door een helpende hand.

  • Datum: zaterdag 21 maart
  • Tijdstip: 10:30 uur ontvangst Chalet Tivoli (geen parkeermogelijkheid)
  • Aankomst bij Het Valkennest rond 12:00

Route A: Start Chalet Tivoli (ontvangst koffie-thee), Hotel Lela, Belevingsplek Bridge en Edo, eindbestemming Het Valkennest (soepje met brood). Deze tocht is 3,5 km lang.
Route B: Start Chalet Tivoli (ontvangst koffie-thee), Hotel Op De Boud, Koetshuis, eindbestemming Het Valkennest (soepje met brood). Deze tocht is 4,7 km lang.

Aanmelden voor de sprokkelroute >

De sprokkelspots

Kunt u op 21 maart niet meedoen? 4 keer per jaar vindt er een seizoens sprokkelwandeling plaats. De eerste wandeling in deze reeks zal plaatsvinden op 7 juni.  Op deze manier wordt opruimen nog gezelliger en zorgen we er samen voor een schoon Valkenburg aan de Geul.

- Advertentie -
Vorig artikelGemeente Gulpen-Wittem organiseert Verenigingcafé voor sport-en cultuurverenigingen
Volgend artikelVan den Hurk per direct weg bij MVV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in