Een immense hoge druk op de zorg, dat is natuurlijk niemand ontgaan. Een groep die daar ook direct de dupe van is zijn ouderen. Een groep waarbij eenzaamheid al een enorme pijnfactor is, en waar dit vaak met enorme personeelstekorten niet altijd evengoed opgelost kan worden.

Een vijftal Maastrichtse studenten van het damesdisspuut Femmes-Tastiques merkte dit ook op en vond dat er ook vanuit studerend Maastricht een steentje bijgedragen kon worden tegen de strijd van eenzaamheid. Onder het motto praten is beter dan doen, besloot de groep dames om een handje te helpen in woon-zorgcomplex De Zeven Bronnen in Maastricht.

Een dag vol plezier

Voor het middaguur begonnen was stonden Anne Fleur van Groningen, Floor Vermeulen, Emilie Otters, Lisa van Empelen en Anne Sijstermans al klaar om er een geslaagde dag van te maken: “We hebben nagels gelakt, gekletst, geschilderd en quizvragen gedaan met de ouderen, om 12 uur hebben we geholpen met de lunch uitserveren en gegeten met de ouderen. Tenslotte hebben we ook verschillende gesprekken met het zorgpersoneel gehad, over hoe het is om te werken in de zorg/met de ouderen en dat de druk heel hoog ligt.”

Spontaniteit

Waar de bewoners blij verrast waren met de komst van het jonge gezelschap bleef er ook bij de studenten een gevoel van voldoening over: “We hebben dit gedaan omdat ouderen in deze tijd heel eenzaam kunnen worden en niet vaak nieuwe gezichten zien. Ook ligt de druk op het zorgpersoneel steeds hoger, daarom besloten we om te helpen. We hebben een hele leuke middag gehad en waren blij dat we ons steentje hebben kunnen bijdragen!”

- Advertentie -
Vorig artikelWaterschap levert bijdrage van 1,2 miljoen aan reconstructie Eys
Volgend artikelGemeente Eijsden-Margraten zoekt stembureauleden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in