Vaals – Auw Wieverbal i Vols. Traditioneel een avond waar iedere dame onherkenbaar verkleed als Oad Wief door Vaals de cafeetjes af gaat. In 2018 werd deze avond nieuw leven ingeblazen en met succes! Sindsdien gaan elk jaar weer vele dames als gemaskerde Oad Wiever verkleed en geven Vaals zo haar unieke traditie terug. In Vaals zijn we uniek hiermee in het Heuvelland en dat is te merken aan de drukte tijdens deze avond. Ook vanuit de omliggende dorpen komen steeds meer mensen naar het grensdorpje Vaals toe om het traditionele Auwwieverbal in de gezellige Vaalser cafeetjes te beleven en te vieren! Op donderdag 20 februari is het weer zover en zal het ongetwijfeld weer een oergezellige avond worden. Demasqué zal dit jaar plaatsvinden bij café D’r Koffereck in Vaals.

Kroegentocht
De gezellige kroegjes van Vaals lenen zich uitstekend voor een ouderwetse kroegentocht. Alle caés zullen de Auw Wiever ook echt in het zonnetje zetten. Zo ontvangen alle (onherkenbaar) gemaskerde Auw Wiever in alle zeven Vaalser cafés een gratis welkomstshotje (1 per persoon): bij café D’r Friets, Café Allure, Café D’r Druije Eck, Café De Fockink, Café D’r Koffereck, Café ’t Vereinshoes en bij Café- Restaurant Suisse

Knallende start met De Palaver
Nieuw dit jaar is de openingsact bij Cafe D’r Koffereck. De Kölsche carnavalsband De Palaver zal vanaf 18.30 uur namelijk starten met een optreden en zo iedereen gelijk in de juiste Stimmung brengen! Deze coverband van Keulse carnavalsmuziek, met muziek van o.a. Brings, de Höhner, Kasalla, Cat Ballou, Querbeat vergt weinig verdere uitleg. Ze staan garant voor Stimmung op elk feest of zitting.

Prijzen gemaskerde Auw Wiever va Vols
Ook dit jaar zullen er weer prijzen zijn voor de mooiste gemaskerde Oad Wiever van Vaals! Nieuw is dat er maar liefst drie prijzen ter beschikking gesteld worden voor de creatiefste creaties. Uiteraard zal de winnaar door een professionele jury uitgekozen worden. Het demasqué is uiteindelijk om 00.00 uur bij (let op) café d´r Koffereck in Vaals. Voor meer informatie melden via linnstaps@gmail.com of http://bit.ly/2Ao6Rue. Zie ook: www.grensulle.nl. Dus voeg je bij de Auw Wiever i Vols en make Auw Wieverbal great again! Ga ook onherkenbaar verkleed op donderdag 20 februari!

- Advertentie -
Vorig artikelMannenkoor Lauwerkrans op zoek naar vooral eerste tenoren
Volgend artikelPrinses Sanne gaat De Moelemaekersj voor in Scheulder

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in