Het Mechels Vocaal Ensemble is volop bezig met de organisatie van haar  kerstevenement. Voor het laatst had het ensemble een kerstconcert in 2019 en nu het weer kan, wordt volop ingezet om opnieuw een sfeervolle en hartverwarmende aanloop naar de kerst te verzorgen. Voor het kerstevenement op vrijdag 23 december is het MVE nog druk met de organisatie van een levende kerststal. Ook wordt nog bekeken of de ontvangst voor het concert kan worden opgeluisterd door kinderen uit Oekraïne, die op Landsrade verblijven. Ook invulling van de sfeer in de kerk zelf staat nog op de agenda, dus nog genoeg verrassingen.

Veel activiteiten

Op zaterdag 29 oktober werd, samen met Mannenzangvereniging St. Caecilia uit Gulpen, Angeline Scheijen op hobo en Jos Beckers op saxofoon, een succesvol en goed bezocht concert gehouden Vervolgens is daarna nog drie keer opgetreden, waarbij in Margraten op zondag 20 november de Missa Brevis van Jacob de Haan werd uitgevoerd. Meteen de zaterdag erna, op 26 november is, ook in Margraten, de uitvaartdienst van de heer H. Braun verzorgd.

De vocale en instrumentale invulling voor het kerstconcert is natuurlijk op de kerstsfeer gericht. Naast de vocale invulling door het Mechels Vocaal Ensemble, o.l.v. Jos Beckers, met aan de vleugel Angeline Scheijen, zullen er engelen van boven zingen en instrumentale klanken van mandolines en gitaar door de kerk galmen.

Trio Kidonitsa

Met het recent gevormde trio Kidonitsa, bestaande uit Stella Franssen (alt) en de sopranen Fleur Franssen en Anke Segers is er een sterke Mechelse inbreng van vocaal talent en mag er met recht gesteld worden, dat er engelen van boven komen zingen. Orgelbegeleiding komt er van de bekende organist Rob Waltmans.

Trio Musica Mandolino

Het trio Musica Mandolino is al 10 jaar actief en ontstaan uit vriendschap en toewijding aan de mandoline. Onlangs waren zij nog te beluisteren met een concert in de Kopermolen te Vaals. Het trio wordt gevormd door Angelique Delnoij-Niesten, Aimée Roebroeks en Leoniek Hermans. Zij spelen op professioneel niveau diverse mandolines en op gitaar. Het gaat hier om een uniek trio, dat met hun instrumentale invulling een bijzondere bijdrage zal leveren aan de sfeer voor Kerstmis.

Onder algehele leiding van Jos Beckers zal het op vrijdag 23 december in de parochiekerk H. Johannes de Doper te Mechelen een hoogstaand en luisterrijk concert worden, waarbij kwaliteit en sfeer voorop staan. Inloop vanaf 19.30 uur (levende kerststal, kinderen uit Oekraïne). Aanvang concert om 20.00 uur.  Entree: in de voorverkoop € 12,50 en nabij de kerk € 15,-
Voorverkoopadressen:  “De Commanderie”, “Magazijn 51” (Attent Winkel) en “Café De Paardestal”, allemaal gelegen aan de Hoofdstraat in Mechelen.

- Advertentie -
Vorig artikelKerstconcert Die Moselsänger o.l.v. Leo van Weersch
Volgend artikelBrus­sel­se steun voor kli­maat­neu­tra­li­teit in Ne­der­land

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in