De Lijn 50-gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals maken samen een omgevingsvisie. In het najaar van 2020 hebben zij u via een vragenlijst betrokken bij het maken van een bouwstenennotitie, nu gaan ze aan de slag met de daadwerkelijke omgevingsvisie. De gemeentes willen u graag ook bij deze fase betrekken. Daarom wordt u van harte uitgenodigd om mee te denken over verschillende thema’s. Op 21, 23 en 24 maart zijn er al digitale bijeenkomsten geweest. Op 20 april is er ook nog een fysieke bijeenkomst. Hier kunt u uw mening en ideeën met de gemeentes delen.

Wanneer

Woensdag 20 april 2022
Tijd  19.00 – 21.00 uur (u kiest zelf hoe laat u binnenloopt)
Locatie  Gemeentehuis Margraten (Amerikaplein 1, Margraten)

Uw inbreng is belangrijk

De uitdagingen in onze leefomgeving vragen om samenwerking en om een visie die over gemeentegrenzen heen gaat. Ook úw inbreng is belangrijk. Hoe denkt u over uitdagingen rondom het klimaat, de toekomst van onze energievoorziening, de verduurzaming van het toerisme, de veranderende woonbehoeften, de ontwikkelingen in de landbouw, bereikbaarheid en mobiliteit? En over sociale zaken zoals leefbaarheid, vergrijzing en veiligheid?

U hoeft geen voorkennis te hebben van de omgevingsvisie om deel te kunnen nemen aan deze bijeenkomst. Vooraf aanmelden is niet nodig. Heeft u vragen? Stuur dan een mail naar info@omgevingsvisielijn50.nl

Even opfrissen: wat is een omgevingsvisie?

Alle gemeenten zijn verplicht een omgevingsvisie op te stellen vanwege de Omgevingswet die eraan komt. Deze wet treedt naar verwachting op 1 januari 2023 in werking. De omgevingsvisie geeft een brede kijk op hoe we in de toekomst in onze regio, onze gemeenten en onze wijken willen leven, wonen, werken, verplaatsen en recreëren. Kijk hier voor meer informatie.

- Advertentie -
VIAGemeente Gulpen-Wittem
Vorig artikelNationaal Rampenfonds verlengt aanvraagtermijn projecten tot 1 juni 2022
Volgend artikelGemeente Gulpen-Wittem zoekt vrijwilligers voor AED netwerk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in