Valkenburg aan de Geul – Sibbe (Valkenburg), gelegen op het plateau van Margraten aan de rand van het Geuldal, is een ideaal uitgangspunt voor wandelingen. Sibbe is uniek door de vele mergelgebouwen en de enige onderaardse groeve voor het winnen van mergel ten bate van de bouw.

Drie afstanden

Het startlokaal bevindt zich in Café Aan de Kirk aan de Sibberkerkstraat 46, 6301 AW te Sibbe. Er zijn drie afstanden: 8, 15 en 22 km. De starttijden zijn voor de afstand van 8 km tussen 08.00 en 14.00 uur, voor de 15 km van 08.00 tot 13.00 uur en voor de 22 km van 08.00 tot 12.00 uur.

De organisatie koestert de mergel en de natuur van het Limburgse landschap. De wandelaars genieten niet alleen van vergezichten, hellingbossen en holle wegen maar ook van al het moois dat met mergel te maken heeft. Tijdens deze wandeling maakt men kennis met de geschiedenis van mergel en ook de toepassing van mergel in onze omgeving.

De wandeling start in Sibbe (Café Aan de Kirk) en het centraal rustpunt is Boerderij Valkenburg Adventure, Oud-Valkenburg. Valkenburg aan de Geul en Sibbe zijn alom bekend vanwege hun natuurschoon en de mergel.

De wandelaars van de 8 km gaan voornamelijk via het St. Jansbos en de Heunsberg. De route van de 15 km loopt via het Gerendal, de Schaelsberg en de Heunsberg. Terwijl de 22 km nog een extra lus via Keutenberg en Sousberg maakt. Alle wandelaars kunnen er voor kiezen om met de kabelbaan in plaats van via de Heunsberg terug naar Sibbe te gaan.

Wandelen betekent ook genieten van het landschap. Om de indrukken rustig op u in te laten werken kan er op de rustplaats tegen redelijke prijzen iets worden genuttigd.

Inschrijfgelden

De inschrijfgelden zijn overeenkomstig de afspraken binnen de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN). Het inschrijfgeld zonder herinnering is € 4,00 p.p. (leden van wandelbonden € 3,00). Een sticker voor in de wandelboekjes kost € 0,25. Leden van wandelbonden krijgen op vertoon van een geldige lidmaatschapskaart de gebruikelijke reductie van € 1,00. Een ritje per kabelbaan kost slechts € 1,00 pp.

Voor nadere inlichtingen kan men bellen of mailen met de heren Jo Kikken (tel. 06-50206235, info@wandelcomite-strosa.nl ) of Ben Blom (tel. 06-46633612, benblom@hotmail.nl. En op www.wandelcomite-strosa.nl.

- Advertentie -
Vorig artikelHeuvelland Cinema presenteert op 8 okt. ‘De laatste maanden van Vincent van Gogh’
Volgend artikelOp vrijdag 29 september: Herfstkienen in Oos Heim te Margraten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in