Ook in het winterseizoen 2023 – 2024 is Heuvelland Cinema van de Rotary Club Gulpen – Heuvelland maandelijks actief in de gloednieuwe zaal van gemeenschapshuis ’t Gulper Hoes aan de Rosstraat in Gulpen. Op zondagavond 8 oktober 2023 kan men daar de kwaliteitsfilm ‘At Eternity’s Gate’ – De laatste maanden van Vincent van Gogh bewonderen.

At Eternity’s Gate

Deze kwaliteitsfilm is een Amerikaans-Brits-Franse biografische film uit 2018. Geregisseerd door Julian Schnabel. Eigenlijk een must voor ieder Nederlander om deze bijzondere creatie van de beroemde landgenoot/kunstenaar Vincent van Gogh te volgen via de ogen van de kunstenaar. Een unieke vinding van de regisseur om de het bijzondere verhaal van de laatste jaren van deze schilder te tonen, zogenaamd via de ogen van Vincent. Schnabel maakt slim gebruik van kleurfilters en speciaal cameragebruik om de geestelijke strijd en onrust van de kunstenaar te vangen. Compleet met mooie landschapsshots en fantastische fotografie. De naam van de film verwijst naar het schilderij: ‘Op de drempel van de eeuwigheid’, door Van Gogh geschilderd in mei 1890 – 2 maanden voor zijn dood. Het verhaal focust zich op de laatste jaren van het leven van Vincent van Gogh. Vincent woonde toen ruim 1 jaar in het Franse Arles en daarna gedurende bijna 3 maanden in Anvers – sur – Oise. Tot aan zijn dramatische dood. Hij schilderde in de laatste fase van zijn leven nog enkele werken en ontwikkelde zijn kleurrijke manier van schilderen. Verder is te zien hoe de schilder worstelt met zijn geloof, hoe zijn psychische stoornis zich openbaart en zijn geruzie met Paul Gauguin.

Gulper Hoes

Heuvelland Cinema vertoont momenteel haar films in het geheel vernieuwde Gulper Hoes in Gulpen. Deze zaal is zeer modern en zeer ruim en is voorzien van een ultra modern ventilatie- en verwarmingssysteem. In de directe nabijheid van het Gulper Hoes zijn ruime parkeergelegenheden aanwezig. Het aanvangstijdstip van de films is 20.00 uur en er kan voorafgaand aan de film een consumptie worden genuttigd vanaf 19.30 uur. Verder is er de mogelijkheid in de pauze en/of na afloop van de film met elkaar na te praten onder het genot van een drankje.

Drie Goede Doelen

De toegangsprijs voor de films bedraagt € 12,50 en de opbrengst is in zijn geheel bestemd voor de lokale goede doelen welke door Rotary Club Gulpen-Heuvelland worden ondersteund. De goede doelen zijn: Stichting Wensulance, Buddies NL project en Hart- en vaatonderzoek MUMC.

De entreekaartjes voor deze film zijn verkrijgbaar via de website. Het is ook mogelijk kaartjes te kopen aan de avondkassa, wel met het risico dat de filmzaal uitverkocht is.

- Advertentie -
Vorig artikelProef de natuur tijdens Beleefweek Limburg
Volgend artikelMergelwandeling Sibbe – Valkenburg en eventueel terug met de kabelbaan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in