Afgelopen zaterdagnacht vond de jaarlijkse wandelklassieker, de Nacht van Gulpen, plaats in het Zuid-Limburgse landschap. Ondanks de zware omstandigheden vanwege de benauwdheid en de intense hitte, lieten de deelnemers zien dat ze niet bang waren voor een uitdaging.

Met deze editie van de Nacht van Gulpen stond het voltooien van de tocht centraal, niet ‘de wedstrijd’. Patricia Savelberg, organisator van het evenement, benadrukte: “De Nacht is geen wedstrijd. Het gaat erom dat mensen het uitlopen.” En dat is precies wat de wandelaars deden, ondanks de moeilijke weersomstandigheden.

De laatste wandelaars voltooiden de tocht rond 15.00 uur, maar liefst 16,5 uur na vertrek. Deze prestatie toont de vastberadenheid en doorzettingskracht van de deelnemers. Ondanks de hitte waren er verrassend weinig uitvallers, hoewel het exacte aantal nog niet bekend is. Savelberg merkte op: “Ik denk wel dat er heel veel blaren geprikt zijn.” Het warme weer vroeg duidelijk om extra inspanning en doorzettingsvermogen van de wandelaars.

De Nacht van Gulpen blijft een niet te missen evenement dat zijn plaats in het Zuid-Limburgse landschap heeft verdiend. Wandelaars komen jaarlijks samen om hun grenzen te verleggen en te genieten van de schoonheid van de regio. De organisatoren bedanken alle deelnemers en vrijwilligers voor hun inzet en bijdrage aan het succes van de Nacht van Gulpen.

- Advertentie -
Vorig artikel‘Böhmische’ en ‘mährische’ klanken vullen de lucht tijdens het Blaasfestival Slenaken op zondag 25 juni
Volgend artikelWerk in uitvoering: onderhoud aan asfalt in gemeente Eijsden-Margraten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in