Vorig jaar werd tijdens de Gulpener Hopfeesten de Gulpener Duim uitgereikt aan het jeugdorkest Cecilia 1836 Vaals. De Gulpener Duim, een fraaie ruwhouten herinneringsduim en een geldbedrag van € 1250,-, wordt jaarlijks uitgereikt aan een bijzonder project voor en door vrijwilligers in de gemeenten Vaals, Gulpen-Wittem en Eijsden-Margraten. Zo ook dit jaar. Het zal de 21e Duim worden.

Grote belang van vrijwilligers

U kunt daar kandidaten voor aandragen, als zij voldoen aan die voorwaarden. Het is niet de bedoeling dat groeperingen/ kandidaten zichzelf nomineren. Kandidaten voor de Duim kunnen door derden genomineerd worden. Door elk jaar een project in de schijnwerper te zetten, wil de stichting Gulpener Duim niet alleen waardering uitspreken voor dat éne project, maar ook de aandacht blijven vestigen op het grote belang van Vrijwilligers.

Zonder vrijwilligers valt praktisch het hele maatschappelijk leven stil. Of dat nu op gebied van sport is, van cultuur, ontspanning, zorg, voor jong voor oud, voor man of voor vrouw. Maar vaak springt er één initiatief uit. Omdat het bijzonder is, heel opvallend of bij een speciale gelegenheid, een jubileum- of samenwerkingsproject.

Evenwichtige spreiding

Bij de toekenning probeert het stichtingsbestuur een evenwichtige spreiding te realiseren over de drie gemeenten, de verschillende aandachtsgebieden en doelgroepen. Geschikte kandidaten, die in enig jaar niet gekozen zijn, blijven wel deel uitmaken van de selectie waaruit in een volgend jaar weer gekozen wordt. Men kan binnen 14 dagen kandidaten nomineren voor de Duim 2024 bij de stichting ‘De Gulpener Duim’, Gulpener Brouwerij, Postbus 51, 6270 AB Gulpen t.a.v. Roosmarie Lux. Mailen kan ook via: roosmarie.lux@gulpener.nl.

- Advertentie -
Vorig artikelOp dinsdagavond 18 juni 2024 op monumentaal Müllerorgel: Concert voor orgel en hobo in Eys
Volgend artikelNog 3 eerste maandagmiddag bijeenkomsten van de maand: Happy Stones in Klooster Wittem

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in