Op dinsdag 18 juni om 20.00 uur voeren de Duitse organist Michael Utz en hoboïste Sibylle Hahn in de St. Agathaparochiekerk van Eys een concert uit met barokmuziek. Een uur lang nemen zij de luisteraars mee naar werken van Johann Philipp Kirnberger, Johann Sebastian Bach en zijn zoon Carl Philipp Emanuel, ook composities van Felix Alexandre Guilmant en Joseph Noyon zijn te beluisteren. Het concert is een onderdeel van Orgelfestival Limburg 2024. De toegang is gratis, maar een vrije gave wordt op prijs gesteld.

Michael Utz is als cantor en organist verbonden aan de abdijkerk van Brauweiler bij Keulen, waar hij ook koren dirigeert en een festival leidt. Sibylle Hahn werkt samen met verschillende orkesten. Zij heeft zich toegelegd op repertoire voor hobo en orgel. Het monumentale Müller-orgel en de mooie akoestiek van de kerk in Eys lenen zich prima voor een orgelsamenspel met hobo. Meer informatie is te vinden op de website van Orgelkring Wijlre.

- Advertentie -
Vorig artikelTijdens mis van 10.00 uur in H. Mauritiuskerk te Schin op Geul: Slavisch-Byzantijns Koor Anastasis op zondag 16 juni te gast
Volgend artikelNieuwe kandidaten voor 21e Gulpener Duim 2024 gezocht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in