Eys – De afdeling Eys van het IVN zorgt op zondag 12 januari voor een verkwikkende 11 km lan-ge Nieuwjaarswandeling. Ook dichtbij huis blijken er verrassende paadjes te bestaan en blijven de bekende panorama’s op de plateaus de moeite waard. Een afwisselende wandeling dus met soms brede paden om gezellig bij te kletsen, maar ook af en toe een lange klim, waar even een eenzame stilte valt. Begonnen wordt om 13.00 uur bij de parkeerplaats van de d’r Kwakkerpool in het gehucht Beertsenhoven bij Wijlre. Men wandelt vervolgens richting de Keutenberg en de Berghof en komt na ruim 7 km bij een pauzeplaats, waar voor een vrije gave een heerlijke traktatie wacht.

Daarna zijn de auto’s dichtbij voor wie er al genoeg van heeft. Met de anderen is er nog een bosrondje richting Gulpen van ca. 3 km.

De wandeling is niet erg zwaar, maar er moet wel af en toe flink geklommen worden over een smal paadje, zo nodig in aangepast tempo. De wandeling gaat deels over onverharde paden, die modderig kunnen zijn. Stevig en waterdicht schoeisel (én een wandelstok) zijn aan te bevelen. Bij slech- te omstandigheden wordt de route aangepast. De wandeling is zowel bestemd voor leden alsook voor niet-leden.

Voor meer info: Constance Kerremans via voorzitter@ivneys.nl of via tel. 06-21870967.

- Advertentie -
Vorig artikelThema tijdens Alzheimercafé: Helpt ergotherapie bij dementie?
Volgend artikelSpetterend nieuwjaarsconcert Mheer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in