Kindcentrum De Kindercirkel in Gulpen heeft groen licht gekregen van de gemeente om de mogelijkheden te onderzoeken voor het realiseren van een uitbreiding in het bestaande gebouw. Op dit moment is er namelijk onvoldoende ruimte om aan alle leerlingen onderwijs te kunnen geven in hetzelfde gebouw. Om die reden staan er al een tijd extra leslokalen op het schoolplein. Prognoses geven aan dat er ook in de toekomst extra ruimte nodig zal zijn. Schoolbestuur INNOVO gaat in kaart brengen wat er nodig is voor de verbouwing met als doel om het gebouw ‘onderwijs klaar’ te maken voor nu en voor de toekomst.

In het Integraal Huisvestingsplan uit 2020 zijn er al financiële middelen beschikbaar gesteld voor uitbreiding van De Kindercirkel. Als het complete plan voor de verbouwing klaar is (inclusief haalbaarheidstoets en dekkingsvoorstel) zal er een definitief besluit volgen over de verbouwing. De verdere planning wordt nog uitgewerkt door de gemeente en het schoolbestuur.

Er zijn verschillende partijen in het gebouw gehuisvest waaronder de GGD, de kinderopvang, stichting Trajekt en logopediepraktijk LCH. Om in het gebouw ruimte te maken voor het onderwijs  verhuist de GGD naar een semipermanente unit in de buurt van de school. . De plannen (en ontwerptekeningen) worden met inbreng van alle bestaande partijen opgesteld zodat de puzzel voor alle ‘inzittenden’ klopt.

Ouders, docenten, leerlingen en betrokken/ belanghebbende partijen zijn inmiddels geïnformeerd en worden op de hoogte gehouden via onder andere het schoolbestuur over de ontwikkelingen.

- Advertentie -
Vorig artikelStraatverlichting in Gulpen-Wittem ontregeld
Volgend artikelZeldzaam concert na moeilijke coronaperiode van fanfare St. Cecilia Bocholtz met harmonie St. Agatha Eys

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in