Het aantal officiële optredens tijdens de uiterst moeilijke, nu hopelijk afgesloten coronaperiode, waren in Eys voor harmonie St. Agatha op weinig vingers van één hand te tellen.

Maar zaterdagavond 3 december beschouwt het korps o.l.v. dirigent Paul Oligschläger het zeldzame en gratis toegankelijke concert in de tot concertzaal omgebouwde gymzaal van basisschool Klavertje Vier in Eys als keerpunt. De aanvang is om 20.00 uur, de entree is als erkentelijk gebaar naar de dorpsgemeenschap en de gehuchten toe gratis. Maar een vrije gave wordt zeer op prijs gesteld.

Fanfare St. Cecilia Bocholtz

Gastorkest in het eerste gedeelte van het concertprogramma tot aan de pauze is in het kader van een eerder ingezet uitwisselingsprogramma de bekende fanfare St. Cecilia Bocholtz. Dit fanfareorkest zal onder directie van Patrick Spelthaen een vijftal werken ten gehore brengen.

De instrumentale bijdrage uit Bocholtz vermeldt de volgende selectie: This Majestic Land van  Michael Hoppé, Scadawerth van Jan Bosveld, Lord of the Rings van Johan de Meij in een bewerking van Paul Lavender, Bohemian Rhapsody in een arrangement van Philip Sparke, en de mars Servus van Théo Jetten.

Na de pauze meldt zich het eigen harmonieorkest o.l.v. Paul Oligschläger op het podium. St. Agatha Eys heeft gekozen voor Banda Sucre van Giovanni Orsomando, gevolgd door El Arca de Noé van Oscar Navarro. Daarna wordt de Marche Solennelle van Edward Grieg tot klinken gebracht. De compositie Doina in een arrangement van C. Engels gaat aan het slotstuk van de gepresenteerde vijftal werken met O Vitinho van Francisco Marques Neto vooraf.

De organisatie van dit zeldzame concert in de gymzaal in Eys met gastoptreden uit het muzikale Bocholtz hoopt op veel publieke belangstelling van de kant van de Eyser dorpsgemeenschap.

- Advertentie -
Vorig artikelOnderzoek naar mogelijkheden voor uitbreiding Kindcentrum ‘De Kindercirkel’ Gulpen
Volgend artikelAdventsconcert Mandoline- en Gitaarorkest Alpenklank Lemiers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in