Op Pinksterzondag 19 mei a.s. is de hoogtijdag van het Koningsvogelschieten met weidefeest op het feestterrein van schutterij St. Mauritius. Dit feestterrein is gelegen achter schutterslokaal “San Blas” in Strucht.

Nadat de nog regerend schutterskoning Patrick Timmermans en zijn koningin Sara aan hun residentie in het buurtschap Walem door de schutterij zijn afgehaald, begint om 15.30 uur het folkloristische gebeuren op dit feestterrein. De muzikale omlijsting is in handen van fanfare St. Cornelius.

Drie titels te winnen

Naast het Koningsvogelschieten worden er ook schietwedstrijden gehouden met de zware buks voor het Burgerkampioenschap voor zowel dames als heren. Elke deelnemer aan de diverse schietwedstrijden met de zware buks dient in het bezit te zijn van een geldig legitimatiebewijs. Dit in verband met de vigerende wet- en regelgeving. Voor de jeugd vindt wederom een Kindervogelschieten plaats met de luchtbuks, waaraan zowel jongens als meisjes van 5 tot 16 jaar kunnen deelnemen.

Zodra de nieuwe schutterskoning bekend is, vindt de inhuldiging plaats op de feestweide. Waarna hier – onder het genot van muziek van Brent Slijpen en The Pigeons – verder gefeest wordt ter ere van diens koningschap.

De officiële installatie van de nieuwe koning vindt traditiegetrouw plaats op kermiszaterdag 22 juni a.s. middels het planten van de konings-den. Tijdens de processie op kermiszondag 23 juni a.s. trekt hij voor de eerste keer officieel in deze hoedanigheid mee te midden van schutterij St. Mauritius.

- Advertentie -
Vorig artikelOp vrijdag 17 mei 2024 op sportpark aan Kasteelweg: Wielderse Aovend TV Tempo Wijlre
Volgend artikelOp Hemelvaartsdag 2024: Koningsvogelschieten bij Schutterij St. Joseph Vijlen een uitgebreide titelstrijd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in