Afgelopen donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) stond het Koningsvogelschieten bij Schutterij St. Joseph Vijlen op het programma. Om 13:30 uur werd het Koningspaar Klaus en Roswitha Preuschoff afgehaald tijdens een rondgang door Vijlen. Bij terugkomst op de mooie schuttersweide werd de opening verricht, waarbij mooie woorden werden gesproken door voorzitter Marc Steins, Wethouder Alain Hamaekers en Pastoor Schuffelers.

Strijd in viervoud

Daarna werd er gestart met het Burgerkoningsschieten. Wederom was er veel enthousiasme en interesse om op de burgerkoningsvogel te schieten. Na een spannende strijd wist Regina Wieschollek het laatste stukje van de houten koningsvogel naar beneden te halen, waarmee zij zich tot Burgerkoning 2024 schoot.

Aansluitend werd er gestart met het schieten op de Koningsvogel. Uiteindelijk gingen er 9 schutters de strijd met elkaar aan om zich Koning 2024 te mogen noemen. Na 136 schoten en een spannende finale, was het Officier Rob Dodemont die de laatste plaat naar beneden wist te halen. Opvallend feit is dat Rob tevens dit jaar zijn 40-jarig jubileum bij onze vereniging viert, hetgeen dit Koningschap extra bijzonder maakt. Daarnaast mag hij samen met zijn Koningin Annemie Houben een speciale plek innemen tijdens het Bondsschuttersfeest dat dit jaar in Vijlen gehouden wordt op zondag 25 augustus aanstaande.

Naast het schieten op de koningsvogels vond ook de strijd plaats om het Vijlens Kampioenschap. De hoogste eer was weggelegd voor Gina Nix, die reeds meermaals haar kunnen heeft bewezen bij het schieten met het luchtdrukgeweer alsook met de zware buks.

Verder was er natuurlijk een heuse jeugdschietwedstrijd, waarbij dit jaar werd gestreden om de titel Koning en Koningin van de jeugdschutterij. Deze jeugdschutterij zal tijdens het Bondsschuttersfeest op 25 augustus een zeer prominente plaats in gaan nemen, waarbij de voorbereidingen in samenwerking met Basisschool Op de Top in volle gang zijn en zeer goed verlopen.

Lisa Ploemen won bij de meisjes de titel Jeugdkoningin en bij de jongens was het Jens Kicken die de hoogste eer wist te behalen. Hij troonde zich tot Jeugdkoning. Door de leden van de ledenwervingscommissie werden de benodigde attributen overhandigd, zoals een speciale kroon, een koningsplaat en uiteraard werd er een leuke attentie aangeboden.

- Advertentie -
Vorig artikelOp Pinksterzondag 19 mei 2024: Koningsvogelschieten in Strucht – Schin op Geul
Volgend artikelOp woensdag 5 juni 2024: Vier Sluizen Tocht Zij Actief Mechelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in