Op woensdag 15 mei wordt de 3e Kroniek van Wijlre gepresenteerd met als titel “ ’t Jeugwerk va Wielder 1897-2023”. In het boek wordt het Jeugd- en Jongerenwerk in Wijlre van de afgelopen 125 jaar beschreven.

In het 223 pagina’s tellende boek komen aan de orde: de Jonkheden van Stokhem, Etenaken, Elkenrade en Wijlre, verder de Jonge Boeren en Boerinnen, de Jongens van het Patronaat, de Jonge Wacht, Jong Nederland afd. Wijlre, de Jonge Garde, de Jongstudentenclub, Jeugdsport, de Studieclub, de Jeugdraad, de Zondagavondbesteding, de Heilige Kindsheid, het Kindervakantiewerk, het Sinterklaasfeest, de Jeugdcarnaval, het Katholiek Meisjesgilde, de Jeugdsoos, de Katholieke Plattelands Jongeren, het Trefcentrum en de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Wijlre. De uitgebreide beschrijving van achterliggende visies en denkbeelden van activiteiten en gebruiken wordt rijkelijk geïllustreerd met ruim 275 foto’s, 190 krantenartikelen en andere documenten. Na een 20 maanden durend onderzoek met medewerking van velen die op enigerlei wijze betrokken waren of nog zijn bij het Jeugdwerk in Wijlre werd het boek samengesteld door Jan Verheijden. Hij is opgegroeid in Wijlre en was zelf intensief actief in het Jeugdwerk van 1968 tot 1974.

Presentatie De presentatie vindt plaats op woensdag 15 mei in het Wielderhoes te Wijlre. Belangstellenden zijn welkom vanaf 19.00 uur. Er draait dan een doorlopende diapresentatie van in het boek gebruikte en niet gebruikte foto’s. Om 19.30 uur is de officiële presentatie van het boek. De auteur zal in zijn inleiding ingaan op de invloed van de Katholieke Kerk, de invloed van de Maatschappelijke veranderingen en Economische ontwikkelingen op het Jeugd- en Jongerenwerk in het algemeen en specifiek in Wijlre. Daarna volgt de aanbieding van het eerste exemplaar. Prijs Voor de leden van de Heemkundevereniging Wielder bedraagt de prijs € 15 en niet-leden € 17,50. U kunt het boek kopen en meenemen tijdens de presentatieavond op 15 mei of vooraf bestellen en na 15 mei ophalen op dinsdagmiddag tussen 13.30 en 15.00 uur in het Wielderhoes in zaal Etenaken, op de 1e dinsdag van de maand dan enkel tussen 19.30 en 21.00 uur.

Bestellen Wilt U dit unieke boek vooraf bestellen, dan kan dat door vóór 8 mei het bedrag over te maken naar NL74 RABO 0158 8959 75 t.n.v. Heemkundevereniging Wielder onder vermelding van ’t Jeugwerk va Wielder, uw naam, adres, woonplaats en eventueel telefoonnummer en emailadres. Wil U het boek toegestuurd krijgen, dan dient u € 6,- extra over te maken. Na 21 mei is de Kroniek 2024 voor de prijs van € 18,95 verkrijgbaar op bovengenoemde dinsdagen in het Wielderhoes of bij de Kloosterboekwinkel Wittem. Voor vragen kunt u terecht bij: janverheijden.hvw@gmail.com.

- Advertentie -
Vorig artikelGroot beeldscherm voor parochiekerk Mechelen
Volgend artikelOp vrijdag 3 mei 2024: RKMVC huldigt maar liefst negen jubilarissen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in