De gemeente Gulpen-Wittem gaat aan de slag met een opknapbeurt van het rommelige plantsoen rondom het Mariabeeld op de top van de Gulperberg.

Wethouder Piet Franssen van Gulpen-Wittem erkent dat het terrein de laatste tijd wat verwaarloosd is qua onderhoud. Met name de parkeerplaats bij de gsm-mast aan de achterkant van het plateau heeft dringend aandacht nodig. Het onkruid groeit er wild, wat resulteert in veel afval en zwerfvuil dat achtergelaten wordt door wandelaars en fietsers.

Financiering Voor de renovatie wil de gemeente het resterende bedrag van de provinciale subsidie gebruiken die ze heeft ontvangen voor de herinrichting van de Gulperberg. De gemeente ontving destijds een bedrag van €250.000. Dit geld is onder andere besteed aan de aanleg van nieuwe wandelpaden op de hellingen van de Gulperberg.

Het project Gulperberg is inmiddels voltooid en er blijft nog bijna €23.000 over in het subsidiefonds. De provincie heeft aangegeven dat de gemeente dit geld niet hoeft terug te storten, op voorwaarde dat het wordt gebruikt voor verdere verbetering van het gebied. Door het opknappen van het plantsoen rondom het Mariabeeld voldoet de gemeente aan deze voorwaarde, aldus Franssen.

Verantwoordelijkheid van de Parochie Het Mariabeeld zelf, dat vooral ’s avonds verlicht is en van kilometers afstand te zien is, wordt niet aangepakt. Franssen merkt op dat het beeld wel toe is aan grondig onderhoud. Hij benadrukt echter dat het eigendom is van de parochie Gulpen en daarom ligt de verantwoordelijkheid voor het onderhoud en de renovatie bij de parochie zelf.

- Advertentie -
Vorig artikelAlzheimertrefpunt Gulpen-Wittem
Volgend artikelWandelen met Jubilerende Scouting St. Martinus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in