Margraten – Iedereen mag het weten: Prins Peter en Prinses Ingrid (Defaux) regeren dit jaar over het Nachdraversriek van Margraten en Termaar. Op zaterdag 1 februari wordt hen, samen met het Jeugd Prinsenpaar Prins Rick en Prinses Lotte, een receptie aangeboden in gemeenschapshuis “Oos Heim” in Margraten. Vanaf 19.11 uur is iedereen van harte welkom. Aansluitend kan iedereen met ons Prinsenpaar mee feesten tijdens het altijd gezellige Prinsenbal.

Prins Peter is op 6 april 1969 geboren in Sibbe, zoon van Jan (Sjeng) en Fien Defaux-Savelberg. Hij heeft een broer Ralf. Prinses Ingrid is op 14 augustus 1968 geboren in Margraten, dochter van Leo (Lei) en Annie Janssen-Lemmens. Zij heeft 3 zussen, Miranda, Cobi en Diana. Beiden werken zij momenteel in Maastricht bij MUMC, Peter als functioneel beheerder facturatie bij Financiën en Informatievoorziening en Ingrid als managementsecretaresse van het Centrum voor Acute en Kritieke Zorg. Zij leerden elkaar kennen op 17 mei 1986 tijdens een avondje stappen in Gulpen. Na Peter’s militaire diensttijd gingen zij in december 1989 samenwonen op de Scharnerweg in Maastricht. In die tijd raakten zij nog meer verknocht aan carnaval, vooral het Maastrichtse straatcarnaval deed hun hart sneller kloppen. Op 21 augustus 1993 zijn zij getrouwd en in december 1993 verhuisden zij naar Margraten. Zij huurden daar één van de pasgebouwde appartementen aan het Amerikaplein, om vervolgens in mei 1995 hun huidige woning te kopen in de Gouverneur Kremersstraat. Zij hebben 2 dochters, Eline en Myrthe. In de vrije tijd heeft Peter zich vooral bezig gehouden met het organiseren van activiteiten voor de Buurtvereniging Schinkepoort, waarvan hij bijna 10 jaar secretaris is geweest. Toen beide dochters gingen handballen, heeft hij een aantal jaren enkele jeugdteams begeleid en geholpen bij diverse activiteiten van de handbalvereniging Margraten. Peter vindt alle sporten leuk, maar voetbal, wielrennen en darten zijn favoriet. Zelf heeft hij gevoetbald bij SV Sibbe en VV Scharn. Behalve op de fiets op en neer naar het werk, kun je hem ook zondagochtend tegenkomen op zijn racefiets. Bij slecht weer zit hij binnen op de spinningfiets of gooit hij zijn pijltjes richting dartbord. Een andere hobby is luisteren naar muziek, zowel thuis op de bank, als bij concertjes en festivals. Daarnaast is hij iedere thuiswedstrijd van MVV met de ‘MVV-vrun’ op pad.

Ingrid zit in haar vrije tijd niet stil, zij is altijd bezig in huis en buitenshuis. Sinds 1,5 jaar is zij lid van JustGoo Running. Twee keer per week is zij aan het hardlopen in bos en veld rondom Valkenburg. Met een gezellige nazit in Het Koetshoes. Buiten het sporten vindt Ingrid het leuk om met haar zussen en haar vriendinnen te gaan ‘jatsen’: film, wandelen, sauna, theater en museum zijn hierbij favoriet. Ingrid kookt graag, in het weekend maakt zij tijd vrij om nieuwe recepten uit te proberen, maar nog leuker is het ‘opeten’ samen met haar gezin of vrienden. Een ander hobby is fotografie.

Uiteraard hoort hier ook carnaval in Margraten bij. Zij lopen al jaren mee in de optocht, van einzelgänger (Peter) t/m diverse vriendengroepen, met en zonder de kinderen. Met (Prins) Gaston en (Prinses) Manon vormden ze ‘Veer Veere’, maar nu ontbreken ze, want ze zijn het Prinsenpaar van De Nachdravers!

- Advertentie -
Vorig artikelJeugdprins Dani I regeert met Minister Maud over De Moelemaekerkes
Volgend artikelOpen Huis HKV Mechelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in