Dochter Joyce Herberichs van Plan Keukens Gulpen is als exponent van een inmiddels in de 2e generatie opererend zelfstandig en krachtig, traditioneel familiebedrijf in dat fraaie hoekpand aan de Rijksweg 21 in Gulpen het centrale aanspreekpunt.

Wie, zoals Plan Keukens, al 44 jaar aan de weg timmert, heeft enig recht van spreken. Het zelfvertrouwen met de slogan ‘Beter dan de beste!’ is er in de loop der jaren niet minder om geworden. Plan Keukens werd 44 jaar geleden door vader Huub Herberichs, die het vak van loodgieter uitoefende, opgericht op vrijdag 1 april 1976 (het was geen aprilgrap!) vanuit een garage in zijn ouderlijk huis op Heijenrath bij Slenaken. Om via een korte tussenstap in Ulestraten, nu al 40 jaar vaste voet aan de grond te krijgen in dat markante en fraaie bedrijfspand in Gulpen.

Dat nu, na de bijna voltooide reconstructie van het Gulpener centrum, de Gulp en de nabije Looierstraat, nóg gunstiger gesitueerd lijkt. Een uitstekende ligging in de toeristische centrumgemeente Gulpen, midden in het zo veelgeprezen 5-sterren Heuvellandschap. Joyce is op haar hoede bij mijn openingsvraag of de keukenbranche tijdens deze gevaarlijke en tot thuisblijven dwingende coronacrisis, niet geleden heeft. Ze zegt niet arrogant te willen overkomen en dit alles “heel dubbel te vinden, maar bij ons loopt alles gewoon door, gelukkig. Ik heb het gevoel dat de mensen altijd bezig blijven, en dat ze nu misschien hun vakantie laten schieten en in plaats daarvan hun keuken gaan renoveren of andere dingen in huis gaan opknappen. Dat ze daar nu wat meer aandacht aan gaan besteden.”

STERKE TROEVEN
Maar wie als keukenleverancier nu al 44 jaar bestaat, moet naar zijn veeleisende klantenkring, verspreid over een brede regio, als basis veel vertrouwen uitstralen. Wat zijn de sterke troeven van dit familiebedrijf?

Joyce Herberichs: “We verstrekken 10 jaar volledige garantie op de keuken, en 5 jaar volledige garantie op de apparatuur. Daarbij zijn er geen voorrijkosten, beschikken we over een eigen montagebedrijf met eigen monteurs, en hebben onze klanten telkens één aanspreekpunt. Wie bij ons een keuken koopt, wordt – indien men dit wil – compleet ontzorgd. Dat houdt in dat we alles opknappen, van het verwijderen en afvoeren van de oude keuken tot de algehele installatie met elektrowerk, loodgieterswerk, stukadoren, vloeren leggen, enz. Kortom, we nemen het hele plan aan, waardoor je de klanten geweldig ontzorgt! Daarmee onderscheiden wij ons van de concurrentie! We verlenen vooral ook service ná het plaatsen van de keuken.

We kunnen allerlei keukens in vele kleuren en ook in alle stijlen leveren: van heel strak tot klassiek landelijk (wat niet meer overal te koop is), met een heel divers aanbod, en in velerlei materiaalsoorten. Uiteenlopend van houten keukens tot strak, streeploos hoogglans design. Kortom een heel breed palet. Qua stijl hebben we een voorkeur voor de Franse keuken (zie ons specifieke Franse mannetje als logo), maar alles is op wens van onze klanten mogelijk. En zoals al eerder gesteld: met 10 jaar volledige garantie op de keuken en 5 jaar op de apparatuur, en zonder aanbetaling vooraf. Kwaliteit, maatwerk en ook service achteraf dus, mogelijk voor ieders budget.”

BREED KLANTENGEBIED IN LIMBURG EN DE EUREGIO
Desgevraagd schetst ze, breed om haar heen gebarend, het gebied dat bestreken wordt: “We zitten met onze klantenkring ruim in het gebied van Zuid-, Midden- en Noord-Limburg, maar ook niet te vergeten in België en het Duitse grensgebied. Kortom, in de Euregio. En zelfs trekken we een paar keer per jaar in ons Gulpen (als toeristisch centrum van het Heuvelland) ook vakantievierende clientèle uit bijvoorbeeld Nijmegen of omgeving, die hier tegen bijvoorbeeld een landelijke keuken aanlopen.”

DYNAMISCH BEDRIJF MET DUIDELIJKE ONDERSCHEIDING
Ze noemt haar Plan Keukens een dynamisch bedrijf dat zich permanent weet te onderscheiden. Met aandacht en oog voor actuele keukentrends. Maar bovenal met een duidelijke onderscheiding op het gebied van vakmanschap en goede installatie: “We willen niet alleen een keuken verkopen, door dat gauw-gauw-gauw te doen… We werken alles goed en netjes af, en bekommeren ons ook om de zorg erna. Bij velen houdt het op als de handtekening is geplaatst. Bij ons begint het dan pas echt! Wij vragen ook geen aanbetaling. Wanneer de klant ons het vertrouwen geeft de keuken bij ons te kopen, dan geven wij dat vertrouwen retour en stellen we: U hoeft geen aanbetaling te verrichten! Dat is inderdaad ongewoon, maar bij ons een vanzelfsprekendheid.”

TRENDS OP DESIGNGEBIED
Plan Keukens Gulpen gaat natuurlijk ook mee in trends op designgebied, met in het oog springende innovaties, zoals inductie koken met geïntegreerde afzuiging, met waterbesparende kranen en energiezuinige apparatuur, welke bovendien een belangrijke kostenbesparing opleveren. En met de allernieuwste apparatuur en materialenkeuze. Hoe langer hoe meer voorzien van duurzame materialen, die ons milieu ontzien, en dat alles met up to date keukenconcepten. Neem ook zwarte designkeukens, die heel erg in trek zijn (want behandeld met anti-fingerprint erin), waardoor ze gemakkelijk te onderhouden zijn. Joyce: “We zijn altijd bij de tijd met de actueelste nieuwste snufjes, waarmee we ook onze luxe showroom van 2 verdiepingen telkens aanpassen. Onze klanten moeten het aanbod ook kunnen zien, niet alleen vanuit een brochure of folder. We tonen keukenmodellen, en van alles op bladen, frontjes, op kleurmogelijkheden met voortdurend een vernieuwend aanbod.”

PROCEDURE
Hoe verloopt het klantencontact? Joyce Herberichs: “Een mogelijke procedure om bij ons Plan Keukens in Gulpen te slagen zou kunnen zijn: We maken een afspraak (via tel. 043-4502490, info@plankeukens.nl) De klant komt naar Gulpen en hij / zij neemt de maten van de keuken mee. Naargelang de wensen werken wij een tekening uit, met een acceptabele offerteprijs. We bouwen dat samen op, tijdens meerdere contacten. De ene beslist na 3 keer, de andere bij wijze van spreken na 7 keer…, want we nemen daar alle tijd voor. Natuurlijk gaan we ook ter plekke kijken. Belangrijk te weten is ook, dat we niet alleen nieuwe keukens plaatsen, maar ook leveren we nieuwe apparatuur (koelkast, oven, vervanging van een blad, enz.), die dan ook door ons geïnstalleerd kan worden. En let wel: voor elk budget kunnen wij een keuken leveren!”

VAKBEKWAAM PERSONEEL
Over haar personeel merkt ze nog op: “We zijn geen duiventil, er is gelukkig weinig roulatie. Onze geroutineerde vaklui werken al heel lang bij ons. Plan Keukens beschikt over een klein, vast team van een tiental personeelsleden, dat vol toewijding naar de klant luistert en zijn of haar wensen serieus neemt en dat in een vakbekwame installatie omzet. Met kwalitatief hoogstaand maatwerk. “Pap heeft een stap teruggezet. Nu ben ik als tweede generatie in ons familiebedrijf aan bod, maar Huub blijft mij achter de coulissen van advies dienen.” Of de achtjarige tweelingdochters Bente en/of Lisa over vele jaren het directiestokje van hun daadkrachtige moeder Joyce ooit gaan overnemen, staat onleesbaar geheimzinnig in de sterren geschreven. Nog veel te prematuur om zich nu al druk om te maken…

- Advertentie -
Vorig artikelMaria-noveenkaarsen branden 9 zondagen achtereen in Kloosterkerk Wittem
Volgend artikelBas Packbier uit Walem over zijn examenperiode

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in