In het weekend van 27 en 28 juni viert Klooster Wittem de feestdag van Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand. De laatste jaren werden er op deze feestdag zo’n 1.500 noveenkaarsen tegelijkertijd ontstoken in de kerk en de Gerarduskapel, die waren besteld door gelovigen uit het hele land. Dit jaar wordt het ontsteken van de Maria-noveenkaarsen verdeeld over 9 zondagen, te beginnen op zondag 3 mei, steeds aan het einde van de viering van 11.00 uur. Zowel de viering alsook het branden van de Maria-noveenkaarsen in en rond de kerk van Wittem wordt live uitgezonden via internet. De noveenkaarsen kunnen worden voorzien van een bijbehorende intentie en branden 9 dagen lang.
In tijden van verdriet en onzekerheid neemt de hang naar het branden van kaarsen toe en zeker in deze crisisperiode. De verzoeken om een Maria-noveenkaars op te steken komen dan ook uit heel Nederland. Klooster Wittem heeft daarin, als een van de grootste bedevaartsoorden van het land, een bijzondere rol. Naast de devotiekapel van de heilige Gerardus Majella is er in Wittem ook een drukbezochte Mariakapel met de icoon van Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand. Deze icoon is in 1865 door paus Pius IX aan de redemptoristen toevertrouwd met het verzoek om Maria onder deze eretitel wereldwijd bekend te maken. Sindsdien vereren gelovigen wereldwijd deze icoon, met de feestdag als centaal middelpunt.

De kaarsenactie voor Maria in Klooster Wittem loopt dit jaar van 21 april t/m 28 juni. De noveenkaarsen worden live ontstoken na de viering van 11.00 uur op de zondagen tussen 3 mei en 28 juni wanneer ook de feestelijke Maria-viering plaatsvindt. De noveenkaarsen kunnen besteld worden op www.kloosterwittem.nl/Maria en de live uitzending van de viering en kaarsen opsteken kan gevolgd worden op www.kloosterwittem.nl/live.

- Advertentie -
Vorig artikelHarmonie St. Petrus Gulpen laat weer iets van zich horen
Volgend artikelPlan Keukens al 44 jaar een begrip voor kwalitatief hoogstaand maatwerk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in