Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft besloten het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ te verlenen aan Bakkerij Franssen V.O.F. in Epen bij gelegenheid van de viering van het 100-jarig bestaan van het bedrijf.

Gouverneur Roemer heeft vandaag de oorkonde die bij dit predicaat hoort overhandigd aan de trotse ondernemers. Burgemeester Nicole Ramaekers onderstreepte tijdens haar korte toespraak het belang van lokale ambachten die op authentieke wijze onze regio kleur en inhoud geven.

Bakkerij Franssen in Epen

In 1922 begon Pierre Hubert Franssen met het huren van een klein boeren bakhuisje en richtte hij Bakkerij Franssen op. Vanaf 1930 is de ambachtelijke brood- en banketbakkerij gevestigd aan de Wilhelminastraat in Epen. Etiënne en Pierre Franssen zijn in 1963 de tweede generatie, waarna in 1985 Pierre alleen verder gaat. Sinds 1998 staan Jos en Miranda Hoogervorst-Franssen als derde generatie aan de lat van het familiebedrijf. Bakkerij Franssen is de enige bakkerij in Epen en een van de oudste in de regio. De bakkerij staat bekend om het landbrood, rijstevlaai, witte speculaas en Ieëper Plats (suikerkrans). Ze verkopen het ruime assortiment niet alleen aan klanten in de winkel maar ook aan een groot aantal horecaondernemingen in de regio.

Het hofleverancierschap

De richtlijnen om in aanmerking te komen voor het mogen voeren van het predicaat ‘Hofleverancier’ vereisen onder meer dat de onderneming minimaal 100 jaar bestaat en in de branche of bedrijfstak een eerste of vooraanstaande plaats in de regio inneemt.

Bakkerij Franssen is de tweede onderneming en de eerste bakker in de gemeente Gulpen-Wittem die de titel ‘Hofleverancier’ mag voeren. Extra bijzonder is dat Bakkerij Franssen de 50e Hofleverancier in Limburg is.

- Advertentie -
Vorig artikelWerkzaamheden Rijksweg Cadier en Keer
Volgend artikelMemorial weekend in Eijsden-Margraten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in