Vrijdag 27 mei om 19.30 uur: Adoptieconcert ‘Victory’ in Oos Heim Margraten

Het jaarlijkse adoptieconcert van Stichting Adoptie Graven Amerikaanse Begraafplaats Margraten vindt plaats op vrijdag 27 mei 2022 in gemeenschapshuis Oos Heim in Margraten. Dit concert is met name bedoeld voor de adoptiegemeenschap en de Amerikaanse gasten rond Memorial Day Margraten. Heel speciaal dit jaar is de aanwezigheid van tien Amerikaanse veteranen uit de Tweede Wereldoorlog De Koninklijke Harmonie St. Cecilia uit Mheer verzorgt het concert met soliste zangeres Heidi Pittie. Dirigent is Bart Deckers.

Wilt u het concert bijwonen? Mail info@adoptiegraven-margraten.nl en geef aan met hoeveel personen u komt (vol=vol).


Zaterdag 28 mei van 14.00 – 16.00 uur: Gratitude & Peace Ceremony Mesch

Tien U.S. WOII veteranen en één ‘Rosie the Riveter’ komen van 26 – 30 mei 2022 naar Nederland. Hun grote wens is om de adoptanten van de begraafplaats Margraten te ontmoeten. Ze willen hen bedanken voor hun liefdevolle zorg voor de graven van hun ‘brothers’. Tijdens dit openbare evenement ontvangen 100 adoptanten een symbolisch cadeau en een Meet & Greet met de veteranen.
Locatie: Vrijheidsmonument in Mesch.

Zondag 29 mei om 15.00 uur: Memorial Day op de Amerikaanse begraafplaats Margraten

De jaarlijkse herdenking vindt in Margraten traditioneel op de laatste zondag van mei plaats. Dit is één dag voor de viering van Memorial Day in de VS. Dit jaar valt dit op zondag 29 mei. We herdenken dan de Amerikaanse militairen die in de Tweede Wereldoorlog sneuvelden bij de bevrijding van West-Europa. In Margraten liggen op de begraafplaats 8.301 Amerikaanse soldaten die bij hun opmars door West-Europa omkwamen. Op een monument zijn de namen te lezen van 1.722 vermiste Amerikaanse soldaten.

Straaljagers: ‘Missing Man’ – formatie. Aan het einde van deze openbare herdenkingsceremonie brengt de luchtmacht een eerbetoon door met F-16’s in de zogenoemde ‘Missing Man’-formatie over de begraafplaats te vliegen.


Verkeersmaatregelen Memorial weekend 

In verband met Memorial Day gelden de volgende, tijdelijke verkeersmaatregelen:

Zaterdag 28 mei van 20.00 uur t/m zondag 29 mei 20.00 uur. De parkeerplaats aan de voorzijde van het gemeentehuis in Margraten is afgesloten voor alle verkeer.

Zondag 29 mei vanaf 13.00 uur tot 20.00 uur. – Het Amerikaplein (de straat) vanaf de Opticien Mestrini (Amerikaplein 80) tot aan het gebouw van de Plus (Amerikaplein 2) is afgesloten voor alle verkeer behalve de genodigden.zondag 29 mei van 07.00 uur tot 20.00 uur. De parkeerplaatsen aan de achterzijde van het gemeentehuis (in- en uitgang aan de Eijkerstraat en in- en uitgang Gouverneur Kremersstraat) en de Gouverneur Kremersstraat zijn afgesloten, behalve voor de bewoners van de Gouverneur Kremersstraat en genodigden. De winkels aan het Amerikaplein die op zondag 29 mei van 10.00 tot 14.00 uur geopend zijn kunt u gewoon bereiken. Dit geldt ook voor de parkeerplaats tussen de winkels en de Appelgaard.

Zondag 29 mei van 13.00 uur tot 18.00 uur. – Honthem (vanaf huisnummer 43) Broenshemweg wordt ingesteld als een eenrichtingsweg rijrichting van west naar oost.

Zondag 29 mei van 07.00 uur tot 18.00 uur. – Geldt een parkeerverbod op de wegen Honthem (vanaf huisnummer 43 tot en met Honthem 71a) en de Broenshemweg.

- Advertentie -
Vorig artikelPredicaat ‘Hofleverancier’ voor 100-jarige bakkerij Franssen in Epen
Volgend artikelMargraten zoekt plek voor geldautomaat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in