Op zaterdag 13 januari was er in Reijmerstok een geweldige zitting op het thema “Remmersjok Got Talent”. De optredens van de mini musical Mamma Mia, Stuiterbal en de Paybackers uit het eigen dorp en de dansmarietjes en dansgroepen van de Gaarekiekerkes uit Gulpen en de Dansdraverkes uit Termaar zorgden voor een fantastische middag. Stan Kroonen trad voor het derde jaar als buutreedner op en vermaakte het publiek met zijn geweldige, nieuwe buut “der BHV-er”. DJ Christioa zorgde voor knotsgekke carnavalsmuziek en de jeugdraad van de Durchduujerkes stond met de nieuwe schlager 2024 “Gaas mit vastloavend” op de planken, die ook dit jaar weer werd geschreven door Egid van Houtem. 

Lid van verdienste 2024

Miranda Canisius werd gehuldigd als lid van verdienste 2024 voor haar inzet als bestuurslid en speciaal het verzorgen van het secretariaat.Demi Canisius, Isa Ruiters, Lisa Lacroix en Niek Rompelberg lieten zien dat Reijmerstok en Terlinden echt veel talent hebben. Zij presenteerden niet alleen de zitting, maar wisten ook alle eigen Reijmerstokse optredens adequaat te begeleiden. Voorts hadden zij een spectaculair nummer waarop de nieuwe hoogheden van de Durchduujerkes gepresenteerd werden.

Karakteristiek Bas I

Prins Bas I is de zoon van Ben en Monique Lacroix en het broertje van oud-prinses Lisa. Hij woont op de Puthof in Reijmerstok naast zijn opa en oma en zit in groep 8 van de basisschool Maurice Rose in Margraten. Hij houdt ervan om zijn vader op het boerenbedrijf mee te helpen, maar hij helpt net zo graag zijn moeder gezellig mee op de camping. Zijn hobby’s zijn: voetballen bij BMR,  zwemmen bij de zwemclub in Gulpen en trommelen bij fanfare St. Franciscus. Daarnaast is hij ook lid van Scouting Margraten. Hij is de 1e prins van de Durchduujerkes zonder prinses maar samen met Hofnar, President en jeugdraad gaat hij er een geweldige carnavalstijd van maken.

Hofnar Milan

Hofnar Milan is de jongste zoon van Frederic en Imelda Bastings. Ze wonen in De Reijmer, samen met Milans twee grote broers. President Rob is de jongste zoon van Roger en Joyce Wouters. Ze wonen op “der berg”, samen met Robs grote zus en broer.

Milan en Rob zitten samen in groep 6 van basisschool de Triangel in Gulpen. Ook voetballen ze samen bij BMR op de JO-10. BMR staat deze carnavalsdagen dan ook voor Bas-Milan-Rob. Verder tennist Milan bij LTC Gulpen, terwijl Rob zwemt bij MZ&PC Maastricht en drumles heeft bij fanfare St. Franciscus in Reijmerstok. Naast sporten gamen ze ook allebei graag.

Receptie

U kunt de nieuwe hoogheden en hun ouders feliciteren op 9 februari tussen 19.33 en 20.33 uur in gemeenschapshuis A gen Ing, Reijmerstokkerdorpssstraat 177 in Reijmerstok. Aansluitend is er weer een spectaculaire opening van de carnaval in Reijmerstok met o.a. Big Benny, Sven ohne girls, 4TON (bekend van halve finale LVK), dansgroep Starlights en DJ Christioa.

Carnavalsdisco

Carnavalszondag 11 februari start na de Dialectmis van 11.00 uur om 14.11 uur de boonte optocht door het dorp met aansluitend carnavalsdisco in gemeenschapshuis A Gen Ing. Tijdens de optocht kunnen de kinderen in een eigen groep meelopen met een kleine wagen die we samen met die kinderen gaan maken op woensdagmiddag 7 februari om 15.00 uur. Aanmelden voor het maken van de wagen is mogelijk op 7 februari en voor de optocht via jcvdedurchduujerkes@gmail.com of via tel. 06-52767776. In de optocht mag geen glaswerk of glazenflessen gebruikt worden. Dus ook geen bierflesjes maar alleen bier in blikjes.

Dinsdag 13 februari staat in gemeenschapshuis A Gen Ing vanaf 14.11 uur een leuke kindermiddag op het programma met diverse spelletjes, bingo en kinderdisco. Voor dit circuit is een stempelkaart te verkrijgen voor 1 euro in de voorverkoop, 2 euro in de zaal. Kaarten zijn verkrijgbaar via eerder genoemd emailadres en telefoonnummer.

Aswoensdag, 14 februari, blikken we na de avondmis van 19.30 uur terug op de carnaval tijdens het Hieringbiete in Eetcafé A gen Ing.

- Advertentie -
Vorig artikelPubliek verbijsterd: Spik en Span wint LVK voor vijfde maal!
Volgend artikelNieuws JCV De Breuzelèèrkes Mechelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in