De zondag na Pinksteren trekt de Bronk- processie onder begeleiding van schutterij St. Maternus en harmonie St. Gertrudis door Wijlre en Etenaken. Normaal gesproken eindigt de processie in de kerk, maar dit jaar zal de processie eindigen op de parkeerplaats van Brand naast de kerk. Hier wordt buiten een rustaltaar opgebouwd en zal rond half 12 de laatste zegen gegeven worden. De schutterij marcheert traditioneel direct na de processie nog één keer om de kerk van Wijlre. Voor diegenen die zijn meegetrokken in de processie is er een gezellige nazit met een hapje en een kop koffie, een goed glas bier of fris. Daarmee begint tevens de Wielderse Kirmis, een initiatief dat in 2019 de eerste editie beleefde en direct aansloeg bij de bezoekers.

Opzet ongeveer gelijk
De opzet is na twee jaar onderbreking door de geldende coronamaatregelen ongeveer hetzelfde gebleven: op de locatie aan de Marchierstraat staat een kleine kermis met vermaak voor kinderen, bestaande uit enkele kermisattracties (draaimolen, springkussen, touwtje trekken, blik gooien en dergelijke). Voor de jeugd is er een wedstrijd spijkerbroekhangen.

Buffet met live optreden
Een viertal samenwerkende Wijlrese horecazaken verhoogt ’s middags de sfeer op het kermisterrein verder met een buffet en een live optreden. De voor iedereen vrij toegankelijke kermismiddag duurt tot circa 17.00 uur. Het organiserend comité zet daarmee weer een stap in het terugbrengen van het verloren gewaande kermisgevoel en hoopt op een gezellig samenzijn. Iedereen wordt van harte uitgenodigd deel te nemen aan de processie en de Wielderse Kirmis op 12 juni!

- Advertentie -
Vorig artikelHoe lang nog, Staatsbosbeheer?
Volgend artikelMilitaire oefening 13 tot en met 17 juni

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in