Pro­vin­cie Limburg steunt Tour de Du­mou­l­in 2021 en 2022

Tom Dumoulin maakt zich als bekende profwielrenner sterk voor een gezonde leefstijl en wil alle jeugdigen en volwassenen aanzetten tot actief sporten en bewegen. Om dit te realiseren is Stichting Tour de Dumoulin opgericht. Deze stichting organiseert het wielerevenement Tour de Dumoulin. Het evenement bestaat uit een wielerdorp op de Markt in Maastricht, een toertocht over verschillende afstanden en een jeugdprogramma. De Provincie Limburg draagt de komende twee jaar in totaal € 100.000 bij voor het organiseren van het wielerevent en de activiteiten.

Stichting Tour de Dumoulin, en ik persoonlijk natuurlijk ook, zijn heel blij met de samenwerking met de Provincie Limburg. Mede door de steun van de Provincie zijn we in staat een uniek jaarlijks evenement neer te zetten ter stimulering van het jeugdwielrennen in Limburg. Ik hoop dat we met Tour de Dumoulin ontzettend veel jeugd kunnen inspireren om op de fiets te springen, en te laten zien hoe leuk een gezonde, actieve levensstijl kan zijn.

Tom Dumoulin

De Tour de Dumoulin is een jaarlijks evenement waar de profwielrenner zelf actief aan meedoet. Deelnemers inspireren tot bewegen en ze de kans geven om een dag uit het leven van een professioneel wielrenner te ervaren, staan centraal. Voor de jeugd worden zaken georganiseerd zoals een sportontbijt (gezonde leefstijl), een jeugdpersconferentie en diverse fietsclinics. Deelname aan het jeugdevent is gratis. Tour de Dumoulin sluit aan bij het doel van de Provincie Limburg om een actieve en gezonde leefstijl te stimuleren. 

Tour de Dumoulin belichaamt de ambitie van de Provincie om de sportiefste en gezondste regio te worden. Met Tom Dumoulin als boegbeeld en initiator motiveert het jong tot oud tot wielrennen in ons prachtige Limburg. Bovendien werkt de stichting samen met activiteiten van Limburg Cycling en projecten uit de Sociale Agenda die inzetten op een gezonde leefstijl.

Gedeputeerden Joost van den Akker en Robert Housmans
- Advertentie -
Vorig artikelCorona-app Coronamelder nu al te downloaden
Volgend artikelGe­de­pu­teer­de Car­la Brug­man opent ‘Ja­gers in het Groen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in