Foto: Gemeente Vaals

Veertien werkplekken, 24/7 de mogelijkheid om te werken en gelegenheid om te netwerken met andere ondernemers. Sinds vrijdag biedt de Stichting Qeske die mogelijkheid aan zzp’ers, start-ups en scale-ups in de Kerkstraat in Vaals.

Het streven van Stichting Qeske is om ondernemers te helpen hun ondernemerschap euregionaal te ontplooien en/of te vergroten door ze de verbinding, het netwerk en de fysieke mogelijkheden te bieden. Zzp’ers, start-ups en scale-ups (start-ups die de eerste vijf jaar overleefd hebben) kunnen een abonnement afsluiten waarmee ze 24/7 gebruik kunnen maken van een werkplek in de Kerkstraat. De eerste zzp’ers uit Vaals hebben zich al bij Qeske gemeld om gebruik te maken van de kantoorruimte.

Reuring

Een van de doelstellingen van Qeske is om voor reuring te zorgen. Wat dat betreft is de openingsbijeenkomst al geslaagd. Tijdens de bijeenkomst gluren voorbijgangers nieuwsgierig naar binnen. Aan de buitenkant is de ruimte geheel van glas, waardoor Qeske (gelegen in winkelcentrum Drieland) goed in het zicht ligt. “Er komt nog folie op de ramen, zodat gebruikers meer privacy hebben”, vertelt Susanne Scheepers, initiatiefneemster van Qeske Vaals.

Toch is ze maar wat blij met de mensen die naar binnen turen, want met name de netwerkfunctie van Qeske is belangrijk. Scheepers: “Iedereen kan hier binnenlopen. Ondernemers, maar ook inwoners die iets willen weten over hun computer of een brief die ze niet begrijpen. Op die manier kan de community groeien. Mijn credo is: alleen ben je misschien sneller, maar samen kom je verder.”

Nieuwe locatie

Wethouder Jean-Paul Kompier (economie en ondernemerschap) heeft hoge verwachtingen van Qeske Vaals: “De levendigheid en de uitstraling van de straat neemt in een keer toe. Ik hoop dat de nieuwe locatie veel mensen aanzet tot het starten van hun eigen projecten. Het is een voorbeeldproject, een experiment. Dat betekent niet dat we per se snel resultaat verwachten. Sommige projecten hebben draagtijd nodig.”

Stichting Qeske is al in 2018 gestart in Vaals met haar concept op het Koningin Julianaplein. Vanwege de plannen met het plein is de stichting op zoek gegaan naar een andere plek in Vaals. De nieuwe vestiging van Qeske Vaals is tot stand gekomen in samenwerking tussen Stichting Qeske, gemeente Vaals, Stichting StartersCentrum Limburg, Stichting Turbine en vastgoedeigenaar Metroprop BV. Qeske heeft  verder nog vestigingen in Maastricht, Heerlen en twee locaties in Kerkrade.

Kijk voor meer informatie over Qeske Vaals op www.qeske.nl. Geïnteresseerden kunnen via info@qeske.nl contact opnemen.

- Advertentie -
Vorig artikelGemeente Eijsden-Margraten zet in op het kleinschalige Limburgse landschap
Volgend artikelOverzicht aflastingen ivm coronavirus – Gemeente Vaals

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in