De Roertunnel en de Swalmentunnel op de A73 zullen vanaf vrijdag 14 juli worden onderworpen aan een uitgebreide periode van groot onderhoud. Deze tunnels zijn in 2008 geopend en vereisen nu vervanging van een deel van hun technische systemen.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door de A73 Combinatie Croonwolter&dros – Ballast Nedam Infra.

Het groot onderhoud omvat de vervanging van 10 tunneltechnische installaties, zoals ledverlichting, camera’s, omroepinstallatie, intercoms, tunnelventilatie en hoogtedetectiesystemen. Ook zal de software van het tunnelbediensysteem worden bijgewerkt. Daarnaast worden het asfalt, de voegovergangen, betonconstructies en eventuele schade hersteld.

Om de werkzaamheden veilig en efficiënt uit te voeren, zullen de tunnels gedeeltelijk of volledig worden afgesloten op specifieke data:

  • Van vrijdag 14 juli 21.00 uur tot vrijdag 4 augustus 21.00 uur zijn de A73-tunnels in noordelijke richting (Maastricht naar Venlo) gesloten.
  • Van vrijdag 4 augustus 21.00 uur tot zaterdag 5 augustus 09.00 uur zijn de tunnels in beide richtingen volledig afgesloten.
  • Van zaterdag 5 augustus 09.00 uur tot vrijdag 25 augustus 21.00 uur zijn de A73-tunnels in zuidelijke richting (Venlo naar Maastricht) gesloten.
  • Van vrijdag 25 augustus 21.00 uur tot maandag 28 augustus 06.00 uur, evenals van vrijdag 1 september 21.00 uur tot maandag 4 september 06.00 uur, zijn de tunnels in beide richtingen volledig afgesloten.

In oktober 2023 en de zomer van 2024 zullen er nog afrondende werkzaamheden aan de A73-tunnels plaatsvinden.

Het onderhoud zal leiden tot verkeershinder, aangezien de A73 een belangrijke noord-zuidverbinding is met dagelijks bijna 50.000 voertuigen. Rijkswaterstaat adviseert mensen om waar mogelijk thuis te werken, het openbaar vervoer of de fiets te gebruiken, of buiten de spitsuren te reizen. Er zullen alternatieve mobiliteitsmaatregelen worden aangeboden, waaronder een kortingsactie voor het openbaar vervoer en de mogelijkheid om een e-bike te lenen.

De app Slimmer Reizen Challenge van Midden Limburg Bereikbaar zal worden gebruikt om bewust en duurzaam reisgedrag te stimuleren. Punten die in de app worden verzameld, kunnen worden ingewisseld voor leuke attenties in samenwerking met Citymanagement Roermond en Designer Outlet Roermond. Meer informatie over de bereikbaarheid van Roermond en de te verwachten hinderlocaties is te vinden op de website van Midden-Limburg Bereikbaar.

- Advertentie -
Vorig artikelFanfare en drumband Sint Blasius uit Cadier en Keer organiseren een speciaal openluchtconcert om het muziekseizoen af te sluiten
Volgend artikelOnttrekkingsverbod oppervlaktewater voor Zuid-Limburg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in