Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft besloten het recht tot het voeren van het predicaat Koninklijk te verlenen aan Sportfondsen Nederland B.V., bij gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het bedrijf. Sportfondsen Nederland is statutair gevestigd in Amsterdam, heeft 9 vestigingen in Limburg en houdt op 4 en 5 april haar landelijke managementdagen in Kasteel Vaalsbroek. Daarom was het gouverneur Emile Roemer die vandaag in Vaals de oorkonde die bij dit predicaat hoort, mocht overhandigen aan de trotse ondernemers.

Sportfondsen Nederland B.V. is het dienstverlenende bedrijf van de Sportfondsen Groep met 100 jaar ervaring in het beheer en de exploitatie van zwembaden, welzijns- en recreatieve voorzieningen.

In 1923 bedachten twee vrienden het plan om geld voor een nieuw overdekt zwembad in Amsterdam bijeen te brengen via een spaarkassysteem. De beheerder van de spaarkas werd de datzelfde jaar opgerichte N.V. de Sportfondsen.

Momenteel is Sportfondsen Nederland exploitant van ruim 550 voorzieningen in heel het land met jaarlijks circa 25 miljoen bezoekers. Deze voorzieningen bestaan o.a. uit zwembaden, sporthallen, gymzalen, ijsbanen, multifunctionele sportcentra en sociaal culturele centra. Sportfondsen zet zich in voor een vitaal Nederland en heeft door de jaren heen een belangrijk aandeel gehad in de grote veranderingen in de Nederlandse recreatiesport en met name in het Nederlandse zwemmen.

Over het predicaat Koninklijk

Het predicaat Koninklijk is een onderscheiding die door de Koning kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen, instellingen of grote ondernemingen die een eerste of een zeer vooraanstaande plaats innemen in hun bedrijfstak of branche en die minimaal 100 jaar bestaan.

- Advertentie -
Vorig artikelGrote betrokkenheid voor veiligheid in het buitengebied rondom Voerendaal
Volgend artikelGemeente Gulpen-Wittem bereidt zich voor op Mosaqua discussie: petitie-overhandiging aangekondigd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in