Het was geen eenvoudig jaar voor RKMVC. Vanwege corona moest de voetbalclub de festiviteiten voor het 100-jarig bestaan annuleren. Maar de club maakt nu een inhaalslag en zet zes leden in het zonnetje die de clubhistorie van de afgelopen decennia mede bepaalden.

Een van de clubiconen die wordt geëerd is John Claessens. Claessens is inmiddels 50 jaar lid van de club en is onder meer bekend als aanvoerder van het A-elftal onder leiding van trainer Ed de Hoen. Claessens’ kwaliteiten bleken echter vooral op bestuurlijk vlak te liggen. Tien jaar lang leidde hij het jeugdbestuur en organiseerde hij de Oranjefeesten in het dorp. Vervolgens was hij zes jaar lang voorzitter van de club en loodste hij de club door een moeilijke periode. Claessens is trots op zijn bijdrage aan de club: “Ik ben door die periode op sociaal-maatschappelijk gebied als mens gegroeid.”

Naast Claessens worden vijf andere clubleden geëerd, waaronder Roy Vanhommerig, die al 25 jaar lid is van de club. Vanhommerig vierde enkele promoties mee en bleef actief als jeugdtrainer en assistent-trainer van de hoofdmacht. Hij neemt momenteel in het bestuur het wedstrijdsecretariaat waar. Christiaan Vandebergh, die met zijn uitzonderlijke linkse dribbel met verwoestende uithaal werd gescout door Roda JC, behoort ook tot de jubilarissen. Door opspeelende spierproblemen kon hij echter geen topcarrière nastreven en speelt hij nu recreatief op RKMVC 3.

De jubilarissen worden op zaterdag 4 maart vanaf 19.00 uur in de kantine op het eigen sportcomplex aan de Spetsesweide in het zonnetje gezet. Wiel Wetzels, die eerder al 50 jaar lid was, zal dan ook worden gehuldigd. RKMVC kijkt uit naar deze speciale avond om hun clubiconen te eren.

- Advertentie -
Vorig artikelMilitaire oefeningen Heuvelland
Volgend artikelGulpen-Wittem komt in actie tegen zwerfafval met Geul Cleanup

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in