Op Pinkstermaandag 20 mei zal Wandelvereniging W.S.C. St. Martinus Mechelen haar derde Pinksterwandeling organiseren. U kunt kiezen uit 4 afstanden, die u leiden door het mooie Heuvelland met zijn glooiende heuvels en pittoreske vergezichten. Vanaf 07.00 uur is het startlokaal in Café De Paardestal aan de Hoofdstraat 57 in Mechelen geopend, waar u zich kunt inschrijven voor de routes van 8 – 14 -21 of 28 km. De kosten voor de wandeling van uw keuze bedragen € 2,50 voor leden die aangesloten zijn bij een wandelbond, en € 3,50 voor overige.

Kinderen tot 12 jaar mogen gratis meelopen.

Wilt u 28 km lopen, dan kunt u zich inschrijven tot 11.00 uur. De route leidt via Mechelen en Vijlen naar de pauzeplaats in Mamelis. Van daaruit volgt een lus langs het klooster in Mamelis en gaat het berg op, berg af weer richting de pauzeplaats in Mamelis. Alwaar u na een welverdiende rust weer via Harles en Lemiers richting Mechelen vertrekt.

Kiest u ervoor om 21 km te wandelen, dan kunt u zich inschrijven tot 12.00 uur. Dit betreft een mooie route die best wel een pittig karakter heeft en soms behoorlijke kuitenbijters voor zijn kiezen krijgt. Op beide routes komt u 2 keer op een pauzeplaats waar de mogelijkheid is om iets te drinken of een lekkere kop eigengemaakte soep, broodje of Limburgse vlaai te nuttigen.

Wilt U niet te lang en niet te kort wandelen, dan is de route van 14 km ideaal voor u. Daarvoor is het vertrek mogelijk tot 13.00 uur. Ook deze route voert u door het mooie Limburgs landschap richting Wahlwiller, alwaar u op de pauzeplaats even kunt uitrusten om vervolgens uw weg via Nijswiller en Partij richting Mechelen te vervolgen.

De route van 8 km is ideaal om met kinderen te lopen.

U kunt vertrekken tot 14.00 uur vanuit het startlokaal.

Niet altijd even gemakkelijk maar zeker geen moeilijk route, waar U ook op de pauzeplaats even kunt bijkomen.

- Advertentie -
Vorig artikelOok in 2024 herhaling van huzarenstukje: Klaudia Meessen 505e Schutterskoning
Volgend artikelMidweektocht op 15 mei vanuit Gulpen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in