Een intrigerend kunstwerk van Vincent van Gogh, getiteld “Kop van een oude boerin met witte muts” en vermoedelijk geschilderd in 1884, zal binnenkort te bewonderen zijn op de prestigieuze Tefaf-kunst- en antiekbeurs in Maastricht. Het olieverfschilderij, op doek en paneel met afmetingen van 63 bij 48 centimeter, wordt aangeboden door een Amerikaanse handelaar, wiens vraagprijs nog niet bekend is.

Volgens de beursorganisatie belichaamt het schilderij de meesterlijke capaciteit van Van Gogh om zowel de gelijkenis als de essentie van zijn modellen vast te leggen. De boerin wordt geportretteerd met “dikke, doelbewuste penseelstreken”, en haar blik wordt gekenmerkt door “vastberadenheid en strakheid”, aldus de organisatie.

Het werk dateert uit de periode dat Van Gogh in Nuenen verbleef en de iconische “De aardappeleters” creëerde, waarop vergelijkbare boerenfiguren te zien zijn.

De Tefaf, die dit jaar op 9 maart voor het publiek opent, verwelkomt 270 exposanten uit 22 landen, waarvan achttien voor het eerst deelnemen. In vergelijking met voorgaande jaren is de beurs dit keer korter, met een duur van acht dagen in plaats van elf. Dit komt tegemoet aan de wens van veel deelnemers, die de eerdere duur als te lang beschouwden.

Voor het eerst wordt het evenement uitgebreid met Tefaf Focus, waarbij speciale aandacht wordt besteed aan één kunstenaar of een bepaald thema.

- Advertentie -
Vorig artikelPrinses Zoë I en Hofnar Demi aan het roer als nieuwe Jeugdhoogheden
Volgend artikelA2-tunnel Maastricht op woensdagavond gesloten voor gepland onderhoud

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in