Schutterij Eys: bestuursverjonging in coronatijd

De verenigingen hebben in deze tijd problemen om het contact met de achterban van de eigen leden goed te onderhouden. Dat speelt ook bij schutterij Sint-Sebastianus Eys. Daarom is ertoe besloten om alle leden een presentje aan te bieden – een fles appelsap, gemaakt door een van onze leden die een appelboomgaard heeft en het sap zelf maakt.

De bestuursleden zijn op pad gestuurd om met alle leden en/of gezinnen van de schutterij even apart contact te hebben. Dit werd zeer op prijs gesteld. Want alle schuttersactiviteiten zijn in dit coronajaar in duigen gevallen. Dit contact met de leden is gecombineerd met de bestuursverkiezing van twee nieuwe aspirant bestuursleden. Dus behalve de fles appelsap werd alle leden ook een stembriefje voorgelegd om (anoniem) te laten weten of ze het met het voorstel eens zijn. Dat was inderdaad het geval: dik 70 stemmen voor, 3 blanco, en 0 tegenstemmen. Voor (bestuurs-)leden moet nu eenmaal schriftelijk gestemd worden, zo schrijft het huishoudelijk reglement voor.

De voorjaars- en najaars- algemene-ledenvergaderingen konden geen doorgang vinden, vandaar op deze wijze. Hiermee mocht het bestuur twee nieuwe, jonge bestuursleden verwelkomen: Mike Eijkenboom (29), bestuurslid algemene zaken, en Rikki Sintzen (32) die de functie van penningmeester op zich neemt. Uiteraard wensen wij beide heren veel succes met hun nieuwe bestuurstaken. Daar staat tegenover dat ook een aantal bestuursleden is gestopt. Dat zijn Alois Voncken, Hub Sintzen, Luc Wolters en Jack Duckers. Namens de gehele vereniging een groot woord van dank aan deze heren voor hun decennialange bestuurslidmaatschap en inzet voor de schutterij. Zodra de omstandigheden het weer toelaten, zullen wij hen nog op een gepaste wijze bedanken.

Geen verenigingskalender2021Helaas moeten wij melden dat onder meer ook de volgende activiteiten van schutterij Sint Sebastianus Eys als gevolg van de coronamaatregelen zijn geannuleerd. Dat zijn: de samenstelling en verkoop van de Verenigingskalender 2021. Omdat er momenteel niets te plannen valt voor verenigingsactiviteiten en -evenementen wordt er geen Eeser verenigingskalender samengesteld, die gewoonlijk deur aan deur verkocht wordt.

Donateursactie: hoewel het een belangrijke inkomstenbron is, hebben we die omwille van de Covid-19 preventie geen doorgang kunnen laten vinden. En ten- slotte werd ook de Herfstwandeling rondom Eys door Covid-19 onmogelijk. Ook deze organisatie is door de actuele maatregelen dit jaar helaas niet uitvoerbaar. Tenslotte nog dit: Blijf allemaal gezond en hopelijk kunnen en mo- gen wij ons snel weer zien onder betere omstandigheden.

- Advertentie -
Vorig artikelHeemkunde Tebannet
Volgend artikelChatspreekuur ‘Anders Omgaan met de Emoties van je Kind’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in