Gouverneur Theo Bo­vens over car­na­val 2021

De voorzitters van de twee veiligheidsregio’s in Limburg hebben, in samenspraak met gouverneur Theo Bovens en na overleg met alle Limburgse burgemeesters, gezamenlijk besloten om de vergunning plichtige carnavalsevenementen niet op de traditionele wijze door te laten gaan.

De gouverneur heeft, uit betrokkenheid als toezichthouder op de veiligheidsregio’s en als beschermheer van de carnavalsbonden Samenwirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV) en Bond van Carnavalsverenigingen in Limburg (BCL), het overleg gefaciliteerd tussen de voorzitters van de veiligheidsregio’s en de twee provinciale carnavalsbonden.

Ik ben blij dat er een gezamenlijke Limburgse lijn is gekozen. Daarmee wordt duidelijkheid en perspectief geboden. Carnaval 2021 zal anders zijn, zonder de grootschalige en massale events. De waarde en het wezen van de Limburgse vastelaovend, plezier maken en omzien naar elkaar, blijven vaststaan. Vastelaovend 2021 zal een verantwoorde uitlaatklep in lastige tijden zijn, wellicht zelfs moeten zijn.

Gouverneur Theo Bovens

- Advertentie -
Vorig artikelWethouder Guido Houben had zich een ander afscheid voorgesteld
Volgend artikelDoet u mee met de Ontstening- en vergroeningsregeling?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in