Het Tientjesfonds Limburg is een nieuw initiatief om mensen met financiële problemen door middel van een donatie van een klein bedrag te helpen. Volgens de initiatiefnemers kan dit het verschil maken en grotere problemen voorkomen.

Het Tientjesfonds Limburg is dit najaar opgezet en ontstaan op initiatief van oud-gouverneur Theo Bovens. Hij merkte tijdens zijn werkbezoeken dat nogal wat Limburgers financieel in de problemen komen. Het leek hem een goed idee om deze mensen snel te helpen met een klein bedrag. Het geld kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor zaken als een ID-bewijs, tweedehands meubels of niet-vergoede zorgkosten.

Startkapitaal

Bij het afscheid van Bovens als gouverneur van de provincie Limburg is een startkapitaal van 6300 euro bij elkaar gebracht door enkele fondsen en het personeel van de provincie. Er is nu een donateursactie opgezet om het startkapitaal verhogen naar minstens 25.000 euro, waardoor er een basis is om langere tijd actief te zijn. Het Tientjesfonds Limburg wordt beheerd door het Limburgs Diaconaal Fonds. Aanvragen voor een gift verlopen altijd via een tussenpersoon. De procedure is snel en niet-bureaucratisch.

Gulle gevers die het fonds willen ondersteunen, kunnen een gift storten op rekeningnummer NL78INGB0005473781 van de Stichting Limburgs Diaconaal Fonds onder vermelding van ‘Tientjesfonds Limburg’.

Wilt u meer informatie? Klik dan hier.

- Advertentie -
Vorig artikel“Zelf steek ik eigenlijk nooit vuurwerk af” – Dionne Ackermans aan het woord
Volgend artikelZe zijn er weer: kribkes-wandelingen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in