Burgemeester Daan Prevoo benadrukt het belang van veiligheid voor bezoekers tijdens het uitgaan in Valkenburg. In een gezamenlijke inspanning van politie, horeca, en gemeente wordt gestreefd naar een effectieve aanpak om het uitgaansleven aangenaam te houden voor alle betrokkenen.

Volgens Prevoo is het voorkomen van geweld, intimidatie en overlast cruciaal voor het behoud van de gezellige sfeer. “Hoewel het wenselijk is voor iedereen, is het niet vanzelfsprekend. Daarom is samenwerking tussen verschillende partijen essentieel”, aldus de burgemeester.

Een eenvoudige, doch doeltreffende maatregel om gewenst gedrag te waarborgen, is de invoering van huisregels voor de horeca. Lars Dorren, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Valkenburg aan de Geul, legt uit: “Door deze regels vast te stellen en breed bekend te maken, wordt duidelijk welk gedrag wel en niet getolereerd wordt. Dit voorkomt discussies en biedt een basis om individuen aan te spreken, te weren of zelfs uit te sluiten.”

Om het uitgaanspubliek bewust te maken van de geldende huisregels, worden in diverse uitgaansgelegenheden borden opgehangen met de voorschriften. Het eerste muurschildje werd vandaag officieel onthuld bij Pub 13-i door Martijn van Oerle en burgemeester Daan Prevoo.

Ondernemers die willen bijdragen aan dit initiatief kunnen zich aanmelden bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN) via valkenburgaandegeul@khn.nl.

- Advertentie -
Vorig artikelJeugdprins Kenji I gaat in Scheulder de JCV de Moelemaekerkes voor
Volgend artikelGemeente Vaals raadpleegt inwoners voor toeristisch beleid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in