De roep om strenge maatregelen tegen het coronavirus werd steeds luider. Maar nu ze er zijn, is meteen de vraag: hoe ga je daarmee om ? Burgemeester Dieudonné Akkermans ligt deze voor de gemeente Eijsden-Margraten toe.

Evenementen

Burgemeester Dieudonné Akkermans vraagt inwoners om niet deel te nemen aan activiteiten waarbij groepen mensen bijeen komen en om geplande evenementen met groepen deelnemers niet door te laten gaan. De gemeente heeft alle vergunningen voor bijeenkomsten in maart ingetrokken en organisatoren geïnformeerd.

Het zwembad, de sporthallen en de huiskamers in de gemeente Eijsden-Margraten zijn vanaf dit moment gesloten en de weekmarkten gaat niet door. Voor vragen over een evenement of grote bijeenkomst in Eijsden-Margraten neemt u contact op met ons tijdelijke telefoonnummer Openbare Orde & Veiligheid: 06-25276844 (hele dag bereikbaar, tussen 22.00 en 08.00 uur alléén voor zeer dringende zaken).

Dienstverlening en bestuurlijke besluitvorming

We zorgen ervoor dat de gemeente bereikbaar blijft en dat belangrijke dienstverlening doorloopt. Ook bestuurlijke besluitvorming gaat zo veel mogelijk door. De raadsvergadering van 17 maart 2020 kunt u op afstand volgen via de livestream. De publiekstribune is gesloten.

Geen vervoer buurtbussen

St. Buurtbusproject Valkenburg – Margraten heeft medegedeeld dat met ingang van maandag 16 maart 2020 de buurtbussen lijn 791 en lijn 793 op het traject Meerssen – Houthem – Valkenburg – Sibbe – IJzeren – Scheulder – Margraten – Bruisterbosch –  Banholt – Mheer – St. Geertruid – Eijsden tot nader order niet meer rijden.

Zorg voor elkaar


Tot slot vraagt burgemeester Akkermans om uw begrip voor deze ingrijpende maatregelen. Er is doorlopend contact met de GGD en de Veiligheidsregio Zuid-Limburg en passen onze maatregelen aan wanneer de situatie daarom vraagt. De gezondheid en veiligheid van al onze inwoners, en in het bijzonder onze kwetsbare mensen, staat voorop. Daarom nemen we de situatie zeer serieus. Tegelijkertijd vraag ik u ook om kalm te blijven en met extra aandacht naar elkaar om te kijken.

- Advertentie -
Vorig artikelDiamanten huwelijk echtpaar Dobbelstein- Van Gerven uit Mheer
Volgend artikelBurgemeester Gulpen-Wittem: “Samen aan zet om verdere verspreiding coronavirus te voorkomen”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in