Donderdag 12 maart heeft de overheid een aantal nieuwe maatregelen aangekondigd tegen verdere verspreiding van het coronavirus. Door bij ziekteverschijnselen thuis te blijven of van huis uit te werken voorkomt u verdere verspreiding. Het advies is om elkaar niet op te zoeken als het niet nodig is.

Wees terughoudend in contact met kwetsbare groepen zoals ouderen. Zo voorkomt u dat zij in aanraking komen met het virus en ziek worden. Als er minder mensen ziek worden kunnen we langer de noodzakelijke zorg blijven leveren aan mensen die dat nodig hebben. Daarvoor zijn wij allemaal aan zet!  Die zorg is overigens breed en beperkt zich niet tot alleen de zorgsector. Het gaat ook om zorg door de politie, door de brandweer en door andere sectoren.

Afgelaste evenementen

U zult merken dat veel evenementen in de gemeente worden afgelast. Dat gebeurt om verdere verspreiding van het virus te voorkomen en kwetsbare groepen in de samenleving te beschermen. We slagen hier alleen in wanneer we daar samen gehoor aan geven.

Ik roep organisatoren van bijeenkomsten op om, ook als het aantal bezoekers onder de richtlijn van 100 personen blijft, goed te overwegen of het noodzakelijk en verstandig is om een activiteit wel of niet door te laten gaan. ‘Bij twijfel niet inhalen’ is daarbij een goed houvast.
Ik zie en merk om mij heen dat veel mensen en organisatoren van evenementen die verantwoordelijkheid al zelf nemen en dat is fijn. Ik wil u daar graag voor bedanken.
Twijfelt u of bepaalde activiteiten doorgaan? Neem dan contact op met de organiserende partij van desbetreffende activiteit.

Grote impact voor veel mensen

Ik realiseer mij als burgemeester dat al deze maatregelen voor veel mensen een grote impact hebben. Ik voel mee met al onze inwoners, bedrijven en instellingen die geraakt worden door het virus en de gevolgen daarvan, maar alleen sámen kunnen wij de verspreiding afremmen en een piek in de zorgvraag voorkomen!

- Advertentie -
Vorig artikelUpdate Eijsden-Margraten en het coronavirus
Volgend artikelStichting Alterius sluit haar scholen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in