Foto: Gemeente Valkenburg aan de Geul

De BOUCCKH is een typisch Valkenburgse onderscheiding (De Bok). De onderscheiding wordt uitgereikt aan iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor Valkenburg aan de Geul.

Per 1 maart 2021 is aan burgemeester Jan Schrijen eervol ontslag verleend door de Koning. Hij is dan vier jaar burgemeester geweest van de gemeente Valkenburg aan de Geul, waarvan het eerste jaar als waarnemend burgemeester. Met zijn vertrek dit voorjaar wil Jan Schrijen zijn opvolger ruim tijd geven als burgemeester alvorens de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 plaatsvinden.

Deze weloverwogen houding typeert de bestuurder en mens Jan Schrijen. In het college gebruikte hij zijn bestuurlijke ervaring als verbinder en bemiddelaar, altijd met respect en een vleugje humor. Datzelfde respect en diezelfde humor heeft hij getoond in zijn contacten met de ambtelijke organisatie. Als voorzitter van de raad benadrukte hij telkens het gezamenlijk belang voor de gemeente Valkenburg. Bovenal heeft hij zich tijdens zijn burgemeestersperiode een echte burgervader voor alle Valkenburgers getoond: benaderbaar, open, geïnteresseerd, maar wel altijd met oog voor de waardigheid van het ambt. Zeker in zijn laatste jaar van zijn burgemeesterschap, in een jaar dat werd geteisterd door het Coronavirus, heeft hij met bij de situatie passende ernst, maar ook door het uitstralen van vertrouwen in betere tijden, zijn burgervaderschap met verve ingevuld.

Vredesprijs uitgereikt aan burgemeester Jan Schrijen

Namens het platform Wereldburgerschap, de Kunst en cultuurraad en de twee kerken in het centrum van Valkenburg mocht burgemeester Jan Schrijen de vredesprijs in ontvangst nemen. Hij ontving deze prijs vanwege zijn inzet voor de realisatie van de Vredesvlam in Valkenburg.

- Advertentie -
Vorig artikelVerkeersongeval aan het Looiersplein te Gulpen
Volgend artikelDe gemeente Vaals stopt met gemeentegids

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in