Op 8 januari 2024 opende aan de rand van Ubachsberg, Voerendaal, een tijdelijke crisisnoodopvang op het terrein aan de Bergseweg 109. Deze opvang zal gedurende maximaal anderhalf jaar plaats bieden aan 250 asielzoekers, op verzoek van het Rijk en onder regie van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Voorafgaand aan de opening zijn omwonenden, verenigingen en ondernemers in de directe omgeving geïnformeerd over de komst van deze opvang.

Deze opvangvoorziening, opgezet om aan de dringende behoeften van asielzoekers te voldoen, werd recentelijk opengesteld voor een open dag voor belangstellenden. Het evenement trok 777 bezoekers, nieuwsgierig naar de omstandigheden en faciliteiten die geboden worden aan degenen die hier zullen verblijven.

De soberheid van de voorzieningen, zoals het gebrek aan eigen sanitair en beperkte ruimte, werd benadrukt tijdens deze rondleiding. Ondanks de eenvoud van de accommodaties en containers, is er sprake van diverse activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen, zoals onderwijsmogelijkheden en taalcursussen. De vrijwillige inzet voor dagbesteding en veiligheid wordt positief ontvangen door de beheerder, Intelligent Management Assistance (IMA).

Met de aankomst van de eerste vijftig bewoners op handen, blijft de hoop van de beheerder hoog voor een gastvrije ontvangst. Hoewel de omstandigheden bescheiden zijn, wordt benadrukt dat de humanitaire benadering cruciaal blijft in de omgang met deze tijdelijke inwoners van Ubachsberg.

Foto: Gemeente Voerendaal
- Advertentie -
Vorig artikelEerste glimp van toekomstige plannen Maastricht Aachen Airport
Volgend artikelGemeenten in Heuvelland ruimhartig met energieondersteuning voor inwoners

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in