Het is vanaf zaterdag 8 januari mogelijk om zonder afspraak een boostervaccinatie te halen op de vaccinatielocatie in MECC Maastricht. De locatie is dagelijks geopend voor vrije inloop tussen 8.00 en 16.00 uur. Een voorwaarde is dat de laatste coronaprik minimaal drie maanden geleden is of dat men minimaal drie maanden geleden is genezen van een coronabesmetting. De locaties in Kerkrade en Geleen zijn voorlopig alleen op afspraak toegankelijk voor een boosterprik.

Drempelverlagend

De GGD’en zetten zoveel mogelijk vaccinatiecapaciteit in om half januari alle bewoners van 18 jaar en ouder van een boosterprik te kunnen voorzien. Omdat de capaciteit bij de vaccinatielocatie in Maastricht niet volledig wordt benut is het mogelijk hier vrije inloop in te regelen. Door te prikken zonder afspraak wordt het halen van een boosterprik voor de inwoners van Zuid-Limburg vereenvoudigd.

Wachttijd

Nu de vrije inloop vanaf a.s. zaterdag mogelijk is bij de priklocatie in Maastricht, kan het zijn dat er op sommige momenten op de dag drukte ontstaat. Op de website van de GGD staat aangegeven wanneer de wachttijd te hoog oploopt. Daarom wordt geadviseerd om ook de website te raadplegen voordat u naar de locatie komt.

Kerkrade en Geleen

Voor de mensen die de boosterprik willen halen op de priklocatie in Kerkrade of Geleen is het voorlopig wel nodig om een afspraak te maken. Een afspraak maken kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl of door te bellen naar het telefoonnummer in de uitnodigingsbrief.

Wie al een afspraak heeft staan, kan gewoon naar de afgesproken locatie gaan. Wie liever gebruik wil maken van de vrije inloop, is welkom in Maastricht. Het is dan niet nodig om de afspraak om te boeken via het landelijk callcenter. Wanneer men in Maastricht tijdens de vrije inloop komt en meld dat u al een afspraak had staan, zorgt de GGD dat deze afspraak uit het systeem wordt gehaald.

- Advertentie -
Vorig artikel“Wij zeggen namelijk altijd dat we er een werktheater van willen maken” – Nathalie Roebroeck aan het woord
Volgend artikel“Dat balletje rolde bij ons in de familie al wat eerder” – Stijn Denis aan het woord

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in