We willen jullie graag op de hoogte brengen van de verschillende activiteiten die wij als Harmonie St. Cecilia afgelopen maanden ondernomen hebben, maar ook vooral de activiteiten die nog op de agenda staan!

Opbouwend programma

In februari van dit jaar zijn we gestart met de muziek carrousel. In deze lessen, die twee keer per maand plaatsvinden, ontdekken de kinderen samen met juf Leonne de grote instrumentenfamilie die bij de harmonie hoort. Als een soort carrousel passeert elke maand een nieuw instrument de revue. De kinderen mogen de Instrumenten van dichtbij bekijken, vasthouden, kleppen tellen, erop spelen en ze mogen vragen stellen aan de muzikant. Naast deze kennismaking wordt er in de les op een speelse manier aandacht besteed aan de basis van muziektheorie. Er wordt zelf muziek gemaakt, melodieën en ritmes getekend, muzikale spelletjes gespeeld en musicerend door de gymzaal gemarcheerd. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen zich inschrijven óf doorstromen vanuit de ‘Mini Muziekmakers’.

Jaarvergadering

In maart vond onze jaarvergadering plaats en hebben drie van onze leerlingen deelgenomen aan het solistenconcours in Slenaken met een gedeelde 2e prijs en een 2e prijs in de divisies als resultaat! Nogmaals van harte proficiat aan Lieke en Lara Savelberg en Nina Willems!

In april vond er in woonzorgcentrum ‘Klein Gulpen’ een gemeenschappelijk optreden plaats van het opleidingsconcert van harmonie Excelsior Nijswiller en onze harmonie: een bijzonder optreden met veel positieve reacties.

Op Koningsdag organiseerden we onze eerst een Koningsdagwandeling: een groot aantal groepen wandelaars moesten tijdens een 8 km lange wandeling hun hersens laten kraken en vragen en raadsels beantwoorden. Uiteraard werd de Koningsdag gezellig afgesloten in Café De Paardestal onder het genot van livemuziek, en een hapje en een drankje.

Begeleiding communicantjes

Op 19 mei hadden we de eer om de communicantjes naar de kerk te begeleiden en mochten we samen met Harmonie Excelsior Nijswiller de mis muzikaal en vooral feestelijk afsluiten. Ook kreeg ieder communicantje een klein cadeautje van de verenigingen.

Miniconcert ‘Zomerse Klanken’

Op 30 juni aanstaande om 14.30 uur wordt er bij Hotel Restaurant De Oude Brouwerij met een miniconcert op het thema ‘Zomerse Klanken’ vrolijke muziek ten gehore gebracht. Ons blaasorkest en drumband zullen enkele stukken tot klinken brengen. Waarbij ook enkele van onze leerlingen even bij het grote blaasorkest zullen aanschuiven.

Joris Lumeij en Paul Erens

Het blaasorkest staat tijdens dit concert voor de eerste keer onder leiding van onze nieuw dirigent, Joris Lumeij uit Simpelveld.

Daarnaast was Paul Erens aangesteld als interim instructeur bij de drumband. In februari is echter besloten dat Paul bij onze vereniging zal blijven! Wij zijn blij met Paul en Joris en kijken ernaar uit om onder hun leiding mooie concerten te gaan geven!

- Advertentie -
Vorig artikelNog 3 eerste maandagmiddag bijeenkomsten van de maand: Happy Stones in Klooster Wittem
Volgend artikelEijsden-Margraten stoomt door: 100 nieuwe woningen in 2024

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in