Het Comité Kruisen gemeente Vaals heeft 2023 succesvol afgesloten met een drukbezochte informatiebijeenkomst op 29 november 2023. In totaal zijn er zo’n 114 kruisen en devote plekjes in de openbare ruimte van de Gemeente Vaals.

Het comité heeft al deze kruisen in beeld gebracht en heeft voor de wegkruisen die nog geen onderhoudszorg kregen, adoptanten gezocht. Op dit ogenblik bestaat de groep vrijwilligers die betrokken is bij kruisen in de Gemeente Vaals uit zo’n 80 mensen. Naast de adoptanten en het comité zelf is er een ‘Werkgroep Groot Onderhoud’ (7 mensen) en een ‘Werkgroep Kransen” (20 mensen) eind vorig jaar opgericht. Al met al een groot aantal vrijwilligers. Het voorjaar staat weer voor de deur en noodzakelijke werkzaamheden worden weer uitgevoerd. Het comité heeft eind 2023 het initiatief gestart om alle wegkruisen in de Gemeente Vaals te voorzien van nieuwe Paaskransen. Natuurlijk zijn er ook mensen die al jaren zelf kransen maken en een wegkruis hiermee versieren. Deze traditie verandert niet.

53 wegkruisen

Het is fijn dat zo veel mensen bereid waren om deze kransen met ons te maken. De werkgroep bestaat uit een team uit Vaals (mensen van “Creatieve Dusj”), een team uit Vijlen en een team uit Lemiers (mensen van “Heemkundekring “De Auw Kapel”). Zij hebben samen een flinke klus geklaard. Super dat al die mensen zich inzetten om dit jaar 53 wegkruisen te voorzien van kransen. Die kransen worden rond de Paastijd aangebracht waardoor de wegkruisen er rond de Pasen weer geweldig bij staan.

Brede steun

Deze geweldige klus is uitgevoerd met financiële steun van Vaals Verbindt en de Gemeente Vaals. Wijndomein St. Martinus heeft wijnranken beschikbaar gesteld om de kransen te maken en van Bikes4fun Vaals zijn wielvelgen ontvangen. Dank dat door die bijdragen de nieuwe kransen konden worden gemaakt. Bijzondere dank ook aan alle vrijwilligers uit Vaals, Vijlen en Lemiers voor hun inzet.Ook in 2024 blijven wij ons allen inzetten om de kruisen in de Gemeente Vaals te behouden en te onderhouden. Wil je helpen om dit culturele erfgoed in de openbare ruimte er goed bij te laten staan en te behouden voor de toekomst? Laat het ons dan even weten.

Aldus het Comité Kruisen Gemeente Vaals (namens deze, Lambert Jaegers: tel. 06-53990756/ l.jaegers@home.nl).

- Advertentie -
Vorig artikelAfronding en opening Epen Bronnenland 2.0
Volgend artikelNieuws van de Turnclub Gulpen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in