Vei­lig fiet­sen in de don­ke­re win­ter­maan­den? Doe je licht aan!

Onder het motto ‘Aan in het donker’ start maandag 26 oktober weer de landelijke fietsverlichtingscampagne. Zichtbaar zijn in het verkeer is erg belangrijk. Voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van een ander. Helaas fietsen nogal wat mensen, vooral jongeren, zonder licht.

“Je fietst niet zonder licht als bewuste keuze of uit principe, lijkt me. De oorzaken zijn meestal kapotte verlichting, het vergeten van de verlichting en gemakzucht. En fietsen zonder licht is erg gevaarlijk,” zegt gedeputeerde Carla Brugman-Rustenburg (Fiets, Verkeersveiligheid), tevens voorzitter van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL). “Uit onderzoek blijkt immers dat het risico voor fietsers om in het donker slachtoffer te worden van een ongeval met zeker 20% afneemt bij goed werkende fietsverlichting. Niet-werkende of gebrekkige fietsverlichting in de donkere wintermaanden verdient daarom extra aandacht.”


Reden waarom ook dit jaar weer extra aandacht is voor de campagne en er de nodige acties zoals fietscontroles en voorlichting op scholen plaatsvinden. Scholen, Veilig Verkeer Nederland, ANWB en de politie werken actief samen gedurende de campagneperiode. Zo wordt in de komende periode door de politie gecontroleerd op adequate fietsverlichting. Wie zonder licht fietst, riskeert een bekeuring van € 55,-.

Verantwoordelijke voor deze campagne in Limburg is het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL). Het ROVL is een onafhankelijk bestuursorgaan dat in opdracht van de Provincie Limburg werkt aan de verbetering van de verkeersveiligheid in Limburg. ROVL streeft naar nul verkeersslachtoffers. De campagne ‘Aan in het donker’ past dan ook helemaal bij deze filosofie. Het voorkomen van ongevallen is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Samen maken we van de nul een punt!

Voor meer informatie kijk op www.rovl.nl

- Advertentie -
Vorig artikelWoning gesloten voor 6 maanden na aantreffen verdovende middelen
Volgend artikelWethouder Jos Hendriks alsnog op de wethouderstoel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in