Dit weekend staat in het teken van het Nederlands kampioenschap wielrennen op de weg voor nieuwelingen en junioren, dat plaatsvindt in en rondom de prachtige omgeving van de Fromberg.

Het uitdagende parcours, dat twee stevige beklimmingen bevat, namelijk de Fromberg en de Ribbelheide, voert door de gemeenten Voerendaal en Gulpen-Wittem. De start en finish worden ingericht op de Vrakelbergweg, precies op de grens tussen beide gemeenten.

Op zaterdag 24 juni trappen de dames junioren het evenement af om 09.30 uur met een race van 64 kilometer, bestaande uit acht ronden. De jongens nieuwelingen verschijnen om 12.00 uur aan de start en leggen dezelfde afstand af. Op zondag 25 juni beginnen de meisjes nieuwelingen om 09.30 uur aan hun race, die vijf ronden beslaat en een totale afstand van veertig kilometer heeft. Tot slot gaan de heren junioren van start om 12.00 uur, waarbij ze 103 kilometer afleggen verdeeld over dertien ronden, om uit te maken wie de felbegeerde nationale driekleur verdient.

Om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen, zullen er verkeersmaatregelen worden getroffen. Op beide dagen zullen enkele wegen vanaf 08.00 uur worden afgesloten (zaterdag tot 14.00 uur, zondag tot 16.00 uur). De volgende wegen zijn betrokken bij de afsluitingen: Vrakelbergerweg, Afvaartweg, Heugdenweg, Kolmonderweg, Kruishoeveweg, Ribbelheideweg en Elkenrade (van en naar Eijserheide).

Voor meer informatie kunt u terecht op de website kleebergchallenge.nl.

- Advertentie -
Vorig artikelBeheerder gezocht voor minibieb Scheulder
Volgend artikelDerde Mosaqua Ironkids Triathlon op 8 september – Start van de trainingen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in