Op maandag 12 december organiseert de Limburgse Land en Tuinbouw Bond (LLTB) regio Zuid-Limburg in samenwerking met de Politie Limburg-Zuid, Gemeente Gulpen-Wittem, Limburg Cycling, Stichting Crossborder Cycling Limburg en Scholengemeenschap Sophianum een verkeersveiligheidsevent voor alle brugklassers van het Sophianum.

Hoe neem je veilig aan het verkeer deel in het Heuvelland?

Het doel van het event is om de 200 brugklassers van de scholengemeenschap wegwijs te maken op het vlak van verkeersveiligheid in het Heuvelland met een focus op wandelaars, fietsers en landbouwvoertuigen.

In verschillende settings en simulaties nemen de leerlingen actief kennis van de gevaren in het verkeer, wat de meest veilige manier is om deel te nemen aan het verkeer en waar je wel en niet zichtbaar bent voor chauffeurs van agrarische voertuigen. Bewustwording, kennismaking met landbouwmachines, kennisdelen en in de praktijk zelf laten ervaren zijn de kernwoorden die tijdens de interactieve sessies van toepassing zijn.

“Het event stond eerst voor 2021 op de kalender. Dat kon destijds niet doorgaan vanwege corona. We kijken er dan ook zeer naar uit. Het belang is groot om deze jonge generatie wegwijs te maken hoe de weg te delen met landbouwvoertuigen”

LLTB-bestuurslid en initiatiefneemster Rebecca Steinbusch-Lacroix

Zij zien die tractor wel, maar ziet die chauffeur hen ook?

Ook voor de gemeente Gulpen-Wittem is verkeersveiligheid een belangrijk thema.

“Aandacht voor verkeersveiligheid is belangrijk en gaat ons allemaal aan. Als volwassen hebben wij de verantwoordelijkheid om de meest kwetsbare deelnemers in het verkeer te beschermen. Van de andere kant is het belangrijk om die kwetsbare, vaak jonge verkeersdeelnemers bewust te maken van de gevaren op de weg. Want zij zien die tractor wel, maar ziet die chauffeur hen ook? Dit mooie initiatief richt zich op de brugklassers die de veilige omgeving van het dorp verlaten en leren dat goed uitkijken en gezien worden, heel belangrijk zijn”

Wethouder Jos Hendriks

Goed Gezien campagne

Het event vindt plaats in het kader van de LLTB ‘Goed Gezien’ verkeerscampagne. Met de campagne ‘Goed Gezien – Boerenverstand in het verkeer’ wordt aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid van zowel agrarische ondernemers als medeweggebruikers. De campagne is een initiatief van het LLTB-regiobestuur Zuid-Limburg.

- Advertentie -
Vorig artikelSanta’s Run met verlichte trucks trekt ook dit jaar weer door het Heuvelland
Volgend artikelGemengd Koor Epen present tijdens Nachtmis van 22.00 uur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in