In de periode 2016-2019 vond binnen de gemeenten Eijsden-Margraten, Meerssen, Gulpen-Wittem, Vaals en Valkenburg het project Jongeren Op Gezond Gewicht’ (JOGG) plaats. Dit regionale JOGG samenwerkingsverband was destijds uniek voor Limburg en was bedoeld om gezond eten, drinken en bewegen voor jongeren gemakkelijk en leuk te maken. Tegelijkertijd startten de basisscholen iedere week met 2 uur gymles door een bevoegde leerkracht en konden zij bij deelname aan de programma’s Gezonde School en Gezonder Kinderopvang een beweegvignet krijgen door kinderen meer te laten bewegen. Inmiddels zijn we enkele jaren verder en proberen deze gemeenten hun inwoners (zowel jong als oud) op verschillende manieren te stimuleren om in beweging te komen en zo lang mogelijk in beweging te blijven. Want in beweging zijn, is goed voor de gezondheid, zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Goed voor sociale contacten en goed om te blijven meedoen in de samenleving.

In aansluiting hierop heeft WSV De Veldlopers in 2023 een oude traditie in ere hersteld, namelijk het organiseren van een Avond4daagse voor jong én oud. Zo deden afgelopen jaar dagelijks tussen de 250 en 300 kinderen met ouders, opa’s, oma’s en andere geïnteresseerden deel aan de Avond4daagse. Een ongekend succes. Reden voor “De Veldlopers” om van 21 mei t/m 24 mei 2024 weer een Avond4daagse te organiseren én de focus duidelijk te richten op alle basisscholen binnen de gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals. Tegelijkertijd met als doel het aantal deelnemers aan de Mini Nacht enkele weken later (op 15 juni 2024) een extra boost te geven. Bovendien kan de Avond4daagse voor de kinderen gezien worden als een kweekvijver voor toekomstige deelname aan de Neubourg tocht of zelfs De Nacht van Gulpen. Daarnaast zijn natuurlijk ook ouderen en vakantiegangers, die het fijn vinden om in de vroege avonduren een korte wandeling te maken in ons mooie Heuvelland, van harte welkom.

Parcours (4 en 8 km)

Elke middag/avond kunnen alle kinderen van de basisscholen in het Heuvelland, samen met hun ouders, opa’s en oma’s, deelnemen aan de Avond4daagse. Het gebied in en rond Gulpen heeft alles om op een aangename manier te verpozen: fraaie holle wegen, adembenemende vergezichten, mooie en talloze veldkruisen, vele hoogstamboomgaarden, kapelletjes etc.. Iedere dag worden twee wandelingen uitgezet. Eén korte route met een lengte van circa 4 km en een lange route van circa 8 km. Iedere dag kun je beslissen of je de lange of de korte afstand loopt. Loop je eigenlijk liever 8 km, maar moet je één dag vroeger weg, dan loop je die dag ‘maar’ 4 km. Loop je de eerste dagen 4 km, maar wil je ook eens kijken of je 8 km aankunt, dan doe je dat gewoon!

Er is géén pauze onderweg, maar alle deelnemers krijgen bij de start gratis een kleine versnapering mee (in de vorm van een appel of banaan en iets te drinken).

Digitale (voor)inschrijving gestart De (voor)inschrijving vindt volledig digitaal plaats. Zie de link www.veldlopersgulpen.nl en klik op de button “Nn inschrijven”. Daarnaast blijft het ook mogelijk om op de dag zelf, voorafgaande aan de wandeling, in te schrijven en contant of contactloos te betalen. De inschrijfkosten voor 4 dagen van basisschoolkinderen bedragen € 6,– en voor alle overige deelnemers € 10,–. Deze bedragen zijn inclusief € 1,– administratiekosten en de versnapering. Je kunt er ook voor kiezen om maar één, twee of drie dagen mee te lopen. Ook dan ben je welkom en bedragen de inschrijfkosten per dag voor basisschoolkinderen € 2,– en voor alle overige deelnemers € 3,– . Ook deze bedragen zijn inclusief € 1,– administratiekosten en versnapering.

Start-finish locatie/start- en afmeldtijden

Alle wandelingen starten deze keer vanuit de kantine van het sportcomplex van FC Gulpen aan de Ringweg 14 in Gulpen. Gestart kan worden tussen 17.00 en 19.00 uur voor de 4 km en tussen 17.00

en 18.00 uur voor de 8 km. Uiterlijk 21.00 uur worden alle deelnemers weer terugverwacht in de kantine van FC Gulpen en kunnen zij nog onder het genot van een zakje chips, fris of andere versnapering bijkomen van hun inspanningen (deze keer tegen betaling). Denk eraan dat je je bij terugkomst elke avond afmeldt en de dag erna weer aanmeldt, anders kom je aan het eind van de Avond4daage niet in aanmerking voor de Avond4daagse medaille. Voor mensen die van buiten Gulpen komen zijn er, naast de parkeerplaats bij het sportcomplex van FC Gulpen, in de buurt voldoende parkeerplaatsen, waar gratis geparkeerd kan worden. Let erop dat in het centrum van Gulpen een blauwe zone is, waar men maximaal 2 uur mag parkeren met parkeerschijf !

Informatie

Stuur een e-mail aan info@veldlopersgulpen.nl of veldcar@gmail.com. Of bel met Jean Schrijnemakers (043-4504073 of 06-416 503 88).

- Advertentie -
Vorig artikelKeep Fit I kampioen!
Volgend artikelTwee projecten: “De Rode Draad” en “De Wandelaar” 12e editie Kunstroute De Poorten van Reijmerstok

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in