Na het succes van de vorige editie in 2022 heeft het organiserend comité zich opnieuw laten inspireren om de 12e editie van Kunstroute De Poorten van Reijmerstok tot een waar spektakel te maken. Dit jaar draait alles om “De Rode Draad”, met daarin de ingrediënten verrassing en vernieuwing.

Twee projecten

Het evenement omvat twee opvallende projecten: “De Rode Draad” en “De Wandelaar”. Voor de 12e editie van de Kunstroute De Poorten van Reijmerstok is het thema “De Rode Draad” gekozen. Op speciaal geplande dagen zullen jong en oud samenwerken om een vlaggenlijn van minstens 1,5 km te maken, die tijdens het Rode Draad-feest gezamenlijk wordt opgehangen langs de route door het dorp. Op zaterdag 11 mei wordt het feestelijk gevierd door de vlaggenlijn uit te hangen langs de route die op 20 mei wordt gebruikt tijdens de Kunstroute De Poorten van Reijmerstok.

Een kunstwerk van Bart Ensing en gedicht van Marion Steur zal ook dienen als “Rode Draad” binnen de 12e editie. De Wandelaar zal naar Reijmerstok komen en interessante plekken bezoeken. Mini-wandelaars zullen de wandelaar vergezellen tijdens de expositie. Deze zijn door kinderen die de KiDZ workshops volgen gemaakt. Alle kunstwerken zullen worden tentoongesteld tijdens de Kunstroute op 20 mei.

De kunstexpositie blijft het hart van het evenement, met vernieuwing en verwondering als kernwaarden. Een bijzondere toevoeging is de “aanstormend talenten poort”, waar nieuwe kunstenaars de kans krijgen om samen met anderen een expositie in te richten en hun talent verder te ontwikkelen. Met 70 geselecteerde kunstenaars, waarvan 80% nieuw in Reijmerstok, belooft de 12e editie van De Poorten van Reijmerstok een onvergetelijk evenement te worden, waarbij kunst, vernieuwing en gemeenschap samenkomen.

Optredens in kerk

Daarnaast biedt het programma een verrassend scala aan activiteiten in de kerk, waaronder optredens van soliste Marjon Lambriks, het kinderkoor CantiCollis en het Mannenkoor St. Caecilia uit Gulpen. Maar ook op andere locaties is er muziek en kan de innerlijke mens versterkt worden. Ook aan de kinderen is gedacht: er zijn leuke workshops te volgen op het KiDZ-plein.

Kaartjes

Kaartjes zijn online verkrijgbaar en tot 13 mei tegen een gereduceerde prijs, zie www.poortenvanreijmerstok.nl of koop ze bij eetcafé A gen Ing te Reijmerstok. Uiteraard is er ook een dagkassa.

- Advertentie -
Vorig artikelVoorinschrijving gestart: Avond4daagse Veldlopers Gulpen van dinsdag 21 t/m vrijdag 24 mei 2024
Volgend artikelHeuvelland Cinema presenteert Amerikaans liefdesverhaal “Past Lives”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in