Waterschap Limburg zoekt jeugdbestuurder: zet water op je CV

Waterschap Limburg is op zoek naar een nieuwe jeugdbestuurder. Jongeren tussen 14 en 16 jaar, die interesse hebben in de waterwereld en willen meedenken hoe het waterschap jongeren kan bereiken, kunnen reageren. Het waterschap zoekt  een opvolger voor hun huidige jeugdbestuurder Hidde Bos. Hidde gaat na de zomer starten met de studie Land- and Watermanagement in Wageningen.

Een jeugdbestuurder is de  ‘jongerenambassadeur’ van het waterschap. Hij/zij wordt betrokken bij activiteiten die het waterschap organiseert en denkt mee over het bereiken en betrekken van jongeren bij het waterschapswerk. De jeugdbestuurder krijgt een kijkje in de waterschapskeuken en leert wat er nodig is om onze voeten droog te houden, om veilig te wonen en om ervoor te zorgen dat ons water schoon en gezond blijft. Ook leert hij/zij over de maatregelen die er worden genomen  om  de gevolgen van de klimaatverandering op te vangen en hoe het waterschap omgaat met duurzaamheid.

Verder gaat een jeugdbestuurder vier keer per jaar naar een bijeenkomst van het nationaal jeugdwaterschap en neemt hij/zij deel aan landelijke en regionale activiteiten. De ene keer spreekt het jeugdwaterschap met leden van de Tweede Kamer en een andere keer is er een gezellige (water)activiteit.

Wil jij je kennis en je netwerk verbreden, alvast bestuurservaring opdoen en een gezellige en leerzame tijd hebben, reageer dan op de vacature als jeugdbestuurder. Vertel in een filmpje van maximaal een minuut waarom jij een goede jeugdbestuurder voor Waterschap Limburg zou zijn. Mail dit filmpje naar communicatie@waterschaplimburg.nl en wie weet, nodigen we jou uit voor een kennismakingsgesprek. Inzenden kan tot 30 juni en in juli wordt bekend gemaakt wie gekozen is. Meer informatie vind je op www.waterschaplimburg.nl

Op dit moment is Hidde Bos uit Sevenum nog jeugdbestuurder van Waterschap Limburg. Waarom vindt hij  het leuk om jeugdbestuurder te zijn? Hidde: ‘Water. Recreëren of drinken, natuur of leven, industrie of landbouw? Wij kunnen dat in Nederland veilig doen. En hierin speelt het waterschap een belangrijke rol. Door klimaatverandering wordt deze rol wordt steeds belangrijker en daarom hebben we mensen nodig met kennis over water. De jeugd van nu gaat dit in de toekomst doen en daarom is het heel belangrijk dat die jeugd waterbewust wordt, zodat we ook later samen veilig kunnen leven naast en op het water. Water blijft mij fascineren dus na de zomer start ik met de studie International Land- and Watermanagement’.

Nationale jeugdwaterschap
Alle jeugdbestuurders van de Nederlandse waterschappen samen vormen het nationale jeugdwaterschap; een landelijk platform dat jongeren de kans geeft met elkaar van gedachten te wisselen en mee te denken over het waterbeheer in Nederland. Ook adviseert het jeugdwaterschap over het bereiken van jongeren bij hun werk.
Wil je alvast meer lezen over de ervaringen van andere jeugdbestuurders? Kijk dan op www.jeugdwaterschap.nl

- Advertentie -
Vorig artikelKoop­stro­men in Lim­burg nog steeds in be­lang­rij­ke mate po­si­tief be­ïn­vloed door grens­po­si­tie
Volgend artikelAsfaltonderhoud N278 Margraten – Cadier en Keer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in