Woensdagmiddag 7 juli is het werkplan Nationaal Waterstof Programma aangeboden aan Staatssecretaris Dilan Yeşilgöz-Zegerius. Provincie Limburg heeft de afgelopen tijd samen met andere Provincies en met belanghebbenden en beslissers uit de waterstofwereld gewerkt aan het bediscussiëren en bundelen van ambities, knelpunten, acties, rollen, en toekomstvisies. Het werkplan is een startpunt en tevens een roep om sturing en duidelijkheid van het nieuwe kabinet.

Waterstof zal op termijn een belangrijke rol vervullen in de wereldwijde energietransitie en het bereiken van klimaatdoelen. Om die reden heeft de Provincie Limburg een waterstofagenda vastgesteld. Vanuit deze agenda is de Provincie actief in diverse netwerken.

Als Provincie blijven wij samen met andere provincies en ministeries in gesprek om keuzes die op rijksoverheid niveau liggen vorm te geven en te ondersteunen. Dit doen wij vanuit decentrale en regionale samenwerking. Daarnaast kijken wij kritisch naar welke toegevoegde waarde wij, als regionale overheid, kunnen leveren in het op gang brengen van de waterstofeconomie in Limburg en over de (internationale) grens. Dat alles doen we om de kansen die Nederland en Limburg hebben op het terrein van waterstof te benutten, ten behoeve van de invulling van onze klimaatdoelstellingen voor 2030 en 2050 en het ondernemen van toekomstgerichte, duurzame, economische activiteiten.

Gedeputeerde Maarten van Gaans van Energie

- Advertentie -
Vorig artikel“Techniek was altijd al mijn grootste tijdverdrijf” – Kyle Heijnens aan het woord
Volgend artikel“Een shock” – Sanne Simons aan het woord

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in