Op Pinkstermaandag 20 mei 2024 opent Reijmerstok opnieuw haar poorten voor de 12e keer. En deze keer met een bijzondere gast: de Wandelaar! Terwijl we druk bezig zijn met de voorbereidingen om kunstenaars, poorthouders, vrijwilligers en bezoekers een onvergetelijke dag te bezorgen, kijken we uit naar de komst van deze trouwe vriend, die na 10 jaar wandelen en een beetje rusten, weer afreist naar het Zuiden van het land.

4 meter hoge Wandelaar !

De Wandelaar is een 4 meter hoge vriend die gek is op wandelen, die geïnteresseerd is in de geschiedenis van het landschap, steden en gebouwen. Hij heeft een passie voor kunst, met name beeldhouwkunst en poëzie, en kondigt vaak exposities aan. En deze keer staat zijn bezoek aan de opening van de kunstroute ‘De Poorten van Reijmerstok’ dik omcirkeld in zijn agenda! De opening zal worden verricht door voorzitter van de fanfare, mevrouw Rina Engelen, en voorzitter van Visit Zuid-Limburg , de heer Wim Heuts. Dit met een speciaal gedicht, voorgedragen door Marion Steur en met muzikale begeleiding door mannenkoor St. Caecilia uit Gulpen.

Op 37 locaties met 73 kunstenaars

De charmante carré-boerderijen van Reijmerstok openen opnieuw hun “toegangspoorten”, waarbij binnenplaatsen en tuinen dienen als decor voor prachtige kunst in diverse disciplines. Op maar liefst 37 locaties zullen 73 getalenteerde kunstenaars hun werken tentoonstellen. Bezoekers worden uitgenodigd om een 3 km lange “kunstwandeling” te maken in en rond het dorp, met adembenemend uitzicht over het glooiende heuvellandschap en het Gulpdal.

Kunst, muziek en gezelligheid

In de RK kerk geven solisten Marjon Lambriks en Hannah Burdeina, het saxofoon duo VIVA, kinderkoor CantiCollis en mannenzangvereniging St. Caecilia uit Gulpen concerten. Voor kinderen en hun ouders is er een speciaal programma op het KiDZplein, waar ze kunnen deelnemen aan diverse workshops. Bovendien is er een expositie, helemaal gevuld met kunst gemaakt door de kinderen, speciaal voor deze editie van De Poorten van Reijmerstok.

Naast de kunstzinnige activiteiten zullen op diverse locaties sfeervolle optredens plaatsvinden, en kunnen bezoekers op verschillende rustplaatsen genieten van heerlijke streekhapjes en drankjes. Kortom, een dag om met het hele gezin te komen genieten van kunst, muziek en gezelligheid.

Van 10.00 tot 18.00 uur is iedereen welkom. Tickets kunnen tot 13 mei tegen een gereduceerde prijs worden aangeschaft via de website. www.poortenvanreijmerstok.nl. Hier vindt u ook meer informatie over de deelnemende kunstenaars en het programma.

Evenementdetails: Kunstexpositie De Poorten van Reijmerstok op 20 mei 2024 van 10.00 – 18.00 uur in Reijmerstok. Contact gegevens: Fanfare St. Franciscus via Nicole Lacroix (tel. 06-23919460, ook via poortenvanreijmerstok@gmail.com).

- Advertentie -
Vorig artikelOphalen oud papier in Mechelen
Volgend artikelOok in 2024 herhaling van huzarenstukje: Klaudia Meessen 505e Schutterskoning

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in